Θλίψη στα Χανιά: Έφυγε από κορωνοϊό σημαντικός Χανιώτης Πανεπιστημιακός

Θλίψη στα Χανιά: Έφυγε από κορωνοϊό σημαντικός Χανιώτης Πανεπιστημιακός

Θλίψη στο Σέλινο αλλά και σε όλα Χανιά σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Ευτύχη Τωμαδάκη ο οποίος “έφυγε” χθες σε ηλικία 80 ετών

Ο Σελινιώτης πανεπιστημιακός έφυγε από επιπλοκές κορωνοϊού, από τον οποίο μολύνθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας όπου πριν από λίγες ημέρες είχε υποβληθεί σε  εγχείρηση. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ κορωνοϊού, αλλά δυστυχώς χθες απεβίωσε.

Ο Ευτύχης Τωμαδάκης διατέλεσε ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μακρά διαδρομή στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, συνέγραψε πολλά βιβλία, ενώ για χρόνια υπήρξε αρθρογράφος στην εφημερίδα Σελινιώτικα Νέα και σε άλλα έντυπα και περιοδικά.

Μάλιστα, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, ο εκλιπών θα αποτελούσε βασικό ομιλητή στην εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί στην Κάντανο, για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 με θέμα «Γνωριμία με τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες και ευρύτερα τους πνευματικούς δημιουργούς του Δήμου Καντάνου-Σελίνου». Στην ίδια εκδήλωση μάλιστα το συγγραφικό του έργο θα αποτελούσε αντικείμενο ομιλιών.

Ο αείμνηστος ο οποίος καταγόταν από το χωριό Σκάφη αγαπούσε πολύ το Σέλινο στο οποίο είχε αφιερώσει πολλά συγγράμματα, ενώ χαρακτηριστικό της κατάρτισης και των ιστορικών του γνώσεων ήταν το γεγονός ότι το 2015 είχε κληθεί ως μάρτυρας κατηγορητηρίου στην περιβόητη δίκη του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ που κατηγορήθηκε για «άρνηση εγκλημάτων πολέμου του ναζισμού, τα οποία στρέφονται κατά του Κρητικού λαού».

Η ταφή του σπουδαίου αυτού ανθρώπου και καθηγητή θα γίνει το Σάββατο στην Αθήνα

Η ομάδα του aera.gr εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.