Τεντ Μπαντι: Εξιχνίαση δολοφονιών 22 χρόνια μετά

Τεντ Μπαντι: Εξιχνίαση δολοφονιών 22 χρόνια μετά

Γενετικό υλικό του αμερικανού κατά συρροή δολοφόνου Τεντ Μπάντι θα χρησιμοποιηθεί για να εξιχνιαστούν παλαιότερα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε στις ΗΠΑ.

Ο Τεντ Μπάντι, εκτελέστηκε στις 24 Ιανουαρίου 1989 στη Φλόριντα αφού ομολόγησε τη δολοφονία 36 γυναικών, ωστόσο, η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία δεν σταμάτησε τις έρευνες για το αν ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες. 

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Φλόριντα γενετικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε από δείγμα αίματός του από το 1978 καταχωρήθηκε στην εθνική βάση δεδομένων, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα που να τον συνδέει με παλαιότερα ανεξιχνίαστα εγκλήματα. 

“Το DNA του θα συγκριθεί με άλλα δείγματα DNA από ανεξιχνίαστες υποθέσεις σε όλη τη χώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου. 

Το δείγμα αίματός του είχε εντοπιστεί το 1978 περισσότερα από 600 χιλιόμετρα μακριά από το Μαϊάμι, όπου είχε συλληφθεί για το δολοφονία ενός κοριτσιού 12 ετών. 

Το πρώτο γενετικό προφίλ του Μπάντι είχε δημιουργηθεί το 2002 από ένα δείγμα αίματος που είχε διατηρηθεί από τη νεκροψία του.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ