Τα 7 tricks για τη σωστή χρήση του προφυλακτικού (video)

Τα 7 tricks για τη σωστή χρήση του προφυλακτικού (video)

Τα My Checkpoint και το AHF Europe παρουσιάζουν τη Chraja και τη Φιλοθέη σε ένα πολύ χρηστικό σποτ

Τα κέντρα πρόληψης κι εξέτασης My Checkpoint και το AHF Europe παρουσιάζουν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού τη Chraja και τη Φιλοθέη σε ένα video με 7 tips για τη σωστή χρήση προφυλακτικού με μότο «Condoms are always in fashion»!

Επίσης, με την ίδια αφορμή, τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο το πάγιο αίτημα για τη μείωση του Φ.Π.Α. στα προφυλακτικά που αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο μείωσης του ρίσκου έκθεσης σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η πρωτοβουλία αυτή θα διευκόλυνε την πρόσβαση του κοινού και ειδικά των νέων αγοριών και κοριτσιών στα προφυλακτικά μειώνοντας το τελικό κόστος τους, ενώ παράλληλα θα υπηρετούσε και ένα συμβολικό σκοπό, καθώς δε νοείται κράτος πρόνοιας που εξισώνει μέσω των φορολογικών συντελεστών το προφυλακτικό με καταναλωτικά αγαθά πολυτελείας.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μία ακόμα αφορμή για να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα παραμένει ένα από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει συμπεριλάβει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως υποχρεωτικό μάθημα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα οι νέοι και οι νέες ενημερώνονται σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο και τους φίλους τους, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν ανοιχτά τα θέματα που τους απασχολούν με τους γονείς ή τους καθηγητές τους. Λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης, η πλειονότητα αγνοεί βασικές πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και τη διαφύλαξη της σεξουαλικής υγείας.

Τα Κέντρα Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» είναι σταθερές μη κλινικές δομές πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική αγωγή και υγεία.

Βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία. Δεν έχεις παρά να τηλεφωνήσεις ή να περάσεις από τα γραφεία της ΜΚΟ για να κλείσεις ένα ραντεβού την ώρα που σε εξυπηρετεί.

Να θυμάσαι ότι το «Ath Checkpoint» λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, ενώ το «Thess Checkpoint» λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

athensvoice.gr