Συνολικά 30 κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη!

Συνολικά 30 κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη!

Συνολικά 30 κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη!

Τα 30 έχουν φτάσει τα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον covid19.

Το ένα τρίτο αυτών των κρουσμάτων αφορά εισερχόμενα κρούσματα, μετά την 1η Ιουλίου και το άνοιγμα των πτήσεων σε Ηράκλειο και Χανιά και για τα οποία δεν έχει υπάρξει επίσημη αναφορά ή ενημέρωση για το που βρίσκονται.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα, μέχρι σήμερα 15 Ιουλίου στην Κρήτη έχουν καταγραφεί συνολικά 30 κρούσματα. Ωστόσο, μέχρι το άνοιγμα των συνόρων στο νησί είχαν καταγραφεί τα 19 από αυτά (το τελευταίο κρούσμα για το οποίο υπήρξε επίσημη ενημέρωση ήταν στις 27/6 ο νεαρός Σουηδός που είχε έρθει στα Χανιά για να εργαστεί σε εταιρία τηλεπικοινωνιών).

krousmata kriti

Στις 30 Ιουνίου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Κρήτη από την Κάρπαθο ένας ελληνοαμερικανός ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό ενώ δύο μέρες αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο και η σύζυγός του η οποία είχε έρθει να τον επισκεφτεί και επίσης διαπιστώθηκε πως είναι φορέας του ιού.

Σήμερα και οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν βγει από το νοσοκομείο και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο.

Ωστόσο, είναι ασαφές αν αυτοί οι δύο άνθρωποι περιλαμβάνονται στην αναφορά για τα 30 κρούσματα καθώς το φυσιολογικό θα ήταν να περιλαμβάνονται στην καταγραφή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (σ.σ. έχει 35 κρούσματα) εφόσον αφορούν την περιοχή της Καρπάθου (εκεί έγινε η ιχνηλάτηση, εκεί λήφθηκαν μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού κτλ).

Ακόμα όμως και αν αυτά τα δύο συγκεκριμένα κρούσματα περιλαμβάνονται στην λίστα των 30, που επισήμως ανακοινώνει η κυβέρνηση για την Κρήτη, τότε φτάνουμε από τα 19 στα 21, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα 9 (αν όχι 11) κρούσματα στο νησί για τα οποία δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση.

Για τα 2 από αυτά, μία τουρίστρια από τη Ρουμανία και μία από τη Γερμανία έχει γίνει γνωστό (ανεπίσημα) ότι φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο καραντίνας της Χερσονήσου.

Ακόμα δύο αποκαλύφθηκε πως έχουν φτάσει στα Χανιά, χωρίς όμως να υπάρχει καμία άλλη πληροφορία, ενώ για τα υπόλοιπα 5 (ή 7) που είναι προφανώς εισερχόμενα στις πύλες εισόδου, δεν υπάρχει απολύτως καμία πληροφόρηση για το που βρίσκονται και πάντως δεν φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας.

[pt_view id=”f76e974nwk”]

 efsyn.gr