Συναγερμός για θάνατο 65χρόνης μισή ώρα μετά το εμβόλιο στο Ίλιον

Συναγερμός για θάνατο 65χρόνης μισή ώρα μετά το εμβόλιο στο Ίλιον

Βγήκε από το Κέντρο Υγείας και ξεψύχησε σε διπλανό πάρκο – Τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποκαλύψει η νεκροψία – νεκροτομή

Ανησυχία στους πολίτες και προβληματισμό στις υγειονομικές Αρχές έχει προκαλέσει ο θάνατος μίας 63χρονης γυναίκας, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού, στο Κέντρο Υγείας Ιλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο), είχε πάει στο κέντρο υγείας στο Ίλιον για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Λίγο πριν γίνει ο εμβολιασμός, οι υπεύθυνοι την ρώτησαν αν έχει κάποιο ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων, με την ίδια να απαντά αρνητικά και προχωρά κανονικά στο εμβολιασμό της.

Αφού έλαβε τη δόση, παρέμεινε στο κέντρο Υγείας για 20 λεπτά, ως είθισται και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς η κατάστασή της να φανερώνει κάποια αδιαθεσία.

Περίπου 10 λεπτά μετά και μισή ώρα από την στιγμή που έλαβε τη δόση του εμβολίου, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε παρκάκι δίπλα από το Κέντρο Υγείας χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε αμέσως για τις πρώτες βοήθειες, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν επανήλθε.

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποκαλύψει η νεκροψία – νεκροτομή που θα διεξαχθεί.

Η Επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ ερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο.

newsbomb.gr