Συγκλονίζει η Χανιώτισσα δικηγόρος και πρώην υπ. βουλευτής που νόσησε από κορωνοϊό κι έφθασε ένα βήμα πριν από το θάνατο…

Συγκλονίζει η Χανιώτισσα δικηγόρος και πρώην υπ. βουλευτής που νόσησε από κορωνοϊό κι έφθασε ένα βήμα πριν από το θάνατο…

Η γνωστή Χανιώτισσα δικηγόρος που έχει υπάρξει και υποψήφια βουλευτής σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων με τη ΝΔ, Έλβη Στασσίνου, αποκάλυψε τη Δευτέρα με ανάρτησή της στο facebook ότι νόσησε με κορονοϊό και μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Χανίων, με την κατάστασή της να είναι σε κάποιες στιγμές σοβαρή.

Η κυρία Στασσίνου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι φοβόταν το εμβόλιο περισσότερο από τον ιό και μόνο όταν έφτασε στο σημείο να νοσηλευτεί, κατάλαβε πόσο μεγάλο λάθος είχε κάνει.

Περιγράφει ακόμα τις δραματικές στιγμές που έζησε στον θάλαμο με τους υπόλοιπους ασθενείς και ευχαριστεί τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, Μάνο Μπολώτη, χάρη στον οποίο πρόλαβε τα χειρότερα.

Αναφέρει στην ανάρτηση:

“Σήμερα έλαβα εξιτήριο από το Νοσοκομείο Χανίων, όπου από την Τετάρτη νοσηλευόμουν μετά από επιπλοκές του κορονοιού που μου το γύρισε σε πνευμονία. Εγώ που είμαι 53 κιλά, χορτοφάγος, αθλούμαι σχεδόν καθημερινά κάνοντας κυρίως τρέξιμο στον διάδρομο στο σπίτι, που λαμβάνω καθημερινά διάφορα συμπληρώματα τα τρία τελευταία χρόνια και προσέχω παρα πολύ κρατώντας τις αποστάσεις που πρέπει και έχοντας με τον άνδρα μου απομονωθεί κοινωνικά γιατί απλά φοβόμασταν να κάνουμε το εμβόλιο.

Γιατί εγώ φοβόμουν περισσότερο το εμβόλιο από τον ίδιο τον κορονοιό. Γιατί απλά δεν γνώριζα ότι ο κορονοιός είναι ύπουλος και εκεί που είσαι καλά μετά τις επόμενες ώρες μπορεί να σου κάνει μία ραγδαία επιδείνωση της υγείας σου. Γιατί ο κορονοιός δεν είναι ένα ιός που έχει αρχή μέση και τέλος και έχει μία ασφαλή πρόβλεψη το πως θα εξελιχθεί. Ανεξάρτητα από φυσική κατάσταση, ο κορονοιός μπορεί να κάνει τέτοιες επιπλοκές που μπορεί να σε οδηγήσει στον θάνατο. Πολύ εύκολα. Ήμουν τυχερή στην ατυχία μου αφού με παρότρυνση του καλού μου φίλου Μάνου Μπολώτη μου ζήτησε να πάω στο νοσοκομείο να εξεταστώ για να είμαστε σίγουροι, όπου διαπιστώθηκε πνευμονία σε αρχικό στάδιο.

Εάν το άφηνα και πήγαινα με συμπτώματα τότε μπορεί να είχαν καταστραφεί ολοσχερώς και οι δύο μου πνεύμονες. Γιατί απλά λειτουργεί ύπουλα. Και φυσικά οι γιατροί ενώ έβλεπαν μία εικόνα στην έναρξη της, δεν μπορούν να ξέρουν πώς θα εξελιχθεί αφού μετά από κάποιες μέρες υπάρχει ραγδαία επιδείνωση της υγείας των ασθενών. Αυτήν την στιγμή κατάφερα και γύρισα ζωντανή σπίτι μου και προσπαθώ να δυναμώσω. Ελπίζω να μην μου άφησε κάποιο κουσούρι όλο αυτό. Και πραγματικά αναρωτιέμαι αυτός ο φόβος για το τι μπορώ να πάθω εάν κάνω ένα εμβόλιο, φαντάζει τόσο γελοίος όταν αναλογιστεί κανείς πώς μπορεί ξαφνικά να κολλήσεις κορονοιό να σε βρει αδύναμο και να σε στείλει στον άλλο κόσμο.

Φοβόμαστε ένα εμβόλιο που δήθεν θα κάνει κάτι κακό στο μέλλον και μέχρι τότε ο κορονοιός θα σε έχει σκοτώσει. Ήταν μεγάλο το λάθος και τουλάχιστον είμαι τυχερή που δεν έφυγα από την ζωή. Ολοι στον θάλαμο ανεμβολίαστοι. Είδα την φρίκη να είναι η ασθενής δίπλα μου μπρούμυτα με κατεστραμμένους πνεύμονες να πηγαίνει καλύτερα και σήμερα μπροστά μου να την διασωληνώνουν. Γιατί απλά εκεί που πας καλά ξαφνικά κάνει ένα relapse και σε στέλνει στον θάνατο. Και δεν έχει σημασία, όσο fit και υγιής και εάν είσαι. Αυτό θα βοηθήσει ίσως όταν έχεις ξεφύγει τον κίνδυνο, αλλά όταν είσαι στον κίνδυνο φεύγεις έτσι απλά. Αυτός είναι ο κορονοιός.

Ευχαριστώ όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Χανίων που είναι πραγματικά είναι ήρωες προσπαθώντας να μας σώσουν, ευχαριστώ τις θεράποντες ιατρούς μου κ. Κριετσέπη αλλά και την κ. Πετράκη που πραγματικά με έσωσαν. Ευχαριστώ πάνω απο όλα τον Μάνο τον Μπολώτη που μου είπε να τρέξω να με εξετάσουν φοβούμενος, μην έχω επιπλοκές και με έσωσε και την αφοσίωση και το ενδιαφέρον του σε όλη την διάρκεια παραμονής μου στο νοσοκομείο Χανίων, γιατί η αλήθεια είδα πολλά, ένιωσα τον κίνδυνο, ένιωσα ότι μπορεί να μην ξαναγυρίσω σπίτι μου και όλα αυτά γιατί δεν είχα κάνει το εμβόλιο που εάν το έκανα το σίγουρο ήταν ότι θα το περνούσα πιο ελαφριά γιατί αυτός είναι ο κανόνας, τα εμβόλια σώζουν και δεν σε αφήνουν να πάθεις επιπλοκές. Εύχομαι σύντομα να ξεχαστεί όλο αυτό και απο τώρα και στο εξής ακούω τους γιατρούς και ό,τι είναι να συμβεί σε όλους να συμβεί και σε εμένα.”