Survivor: Ποινική δίωξη στον Κατσαούνη για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης

Survivor: Ποινική δίωξη στον Κατσαούνη για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης

Σάλος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα με καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης κοπέλας και κατηγορούμενο τον παίκτη του Survivor Γιώργο Κατσαούνη. Μάλιστα, η ανήλικη έχει υποβάλλει σε βάρος του μήνυση για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ασελγείς πράξεις. Η πλευρά του 27χρονου αρνείται τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τις «ψευδείς», με τους δικηγόρους του να σημειώνουν ό,τι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις. Την ίδια ώρα, η υπόθεση φαίνεται να οδηγείται στη δικαιοσύνη καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η μήνυση της 16χρονης

Η ανήλικη μαθήτρια έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του Γιώργου Κατσαούνη, καθώς τον κατηγορεί ότι στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ εκείνη επέστρεφε σπίτι της μετά από έξοδο, εκείνος την τράβηξε από την κουκούλα, την ακινητοποίησε και τη θώπευσε, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τη νεαρή κοπέλα να πάει στο σπίτι του προκειμένου να της κάνει μασάζ. Η κοπέλα αναφέρει ότι κατάφερε να διαφύγει και την επόμενη μέρα μαζί με τον πατέρα της υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του.

Ποινική δίωξη

Σε βάρος του εν ενεργεία παίκτη του Survivor έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για τα αδικήματα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράνομης άσκησης βίας, από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την συνήγορο της 16χρονης κοπέλας να επιβεβαιώνει ότι ο Κατσαούνης διώκεται ποινικά μετά τις καταγγελίες.

«Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράνομης άσκησης βίας. Από εδώ και στο εξής θα οριστεί η δικάσιμος προκειμένου η υπόθεση αυτή να συζητηθεί στις δικαστικές αίθουσες» δήλωσε η δικηγόρος της καταγγέλλουσας Μαρία Γάλλου στο Mega.

Αρνείται τις κατηγορίες η πλευρά Κατσαούνη

Οι δικηγόροι του Γιώργου Κατσαούνη αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αναφέρουν ότι ο παίκτης του Survivor θ’ απαντήσει με μηνύσεις κατά εκείνων που τον διαβάλλουν, όταν βγει από το παιχνίδι. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν αναφέρουν ότι «όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο σε βάρος του είναι εν γνώσει ψευδή και κατασκευασμένα».

Η δικηγόρος του κατηγορουμένου κυρία Ιουλία Αγγελακοπούλου μίλησε στο Mega για την υπόθεση και έδωσε την εκδοχή της πλευράς Κατσαούνη για το περιστατικό. «Έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία μιας ομάδας εφήβων που ήταν παρόντες και είδαν το περιστατικό.

Ο εντολέας μου εν όψει και της συμμετοχής του στο παιχνίδι, στο οποίο επρόκειτο να λάβει μέρος, προπονούνταν με κάποιους έφηβους που τον χρονομετρούσαν. Στην ομάδα αυτή των εφήβων εντάχθηκε και η μηνύτρια. Αφού τελείωσε ο εντολέας μου την προπόνησή του, απευθύνθηκε στα παιδιά και τους ζήτησε σε κάποιον εξ αυτών να του ασκήσει κάποιες πιέσεις, τα λεγόμενα “πατήματα”.

Η καταγγέλλουσα η οποία βρισκόταν και εκείνη εκεί προθυμοποιήθηκε και η ίδια να του ασκήσει αυτές τις πιέσεις. Για τον λόγο αυτό κατευθύνθηκαν σε ένα παγκάκι περί τα πέντε μέτρα από τα παιδιά, με πλήρη οπτική επαφή, του άσκησε αυτές τις πιέσεις, κατόπιν στο μπροστινό μέρος και η ίδια με δική της πρωτοβουλία τον αγκάλιασε

Εκείνος σηκώθηκε, η μηνύτρια παρέμεινε πάνω του και τη μετέφερε στα πέντε μέτρα, στα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. Την εναπόθεσε κάτω, της είπε ευχαριστώ και τελείωσε εκεί το περιστατικό» δήλωσε.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Γιώργου Κατσαούνη

«Ως δικηγόροι του Γιώργου Κατσαούνη και της οικογένειάς του, δηλώνουμε ότι όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο σε βάρος του είναι εν γνώσει ψευδή και κατασκευασμένα. Στον βωμό της προσέλκυσης του ενδιαφέροντος του αναγνωστικού και τηλεοπτικού κοινού προσβάλλεται βάναυσα η προσωπικότητά του.

Το περιστατικό δήθεν προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης είναι ψευδές και κατασκευασμένο και ο εντολέας μας, αμέσως μόλις αποχωρήσει από το Survivor, θα προβεί στην υποβολή μηνύσεων και στην κατάθεση αγωγών εναντίον όλων όσοι προέβησαν σε ψευδείς καταγγελίες και διακινούν ψεύδη στον Τύπο σε βάρος του.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Γιώργος Κατσαούνης με την προσωπικότητα και τις αθλητικές επιδόσεις του στο Survivor έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κοινού, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία του και να αντλήσει οφέλη με ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες».

ethnos