Συνελήφθησαν 3 άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού στα Χανιά

Συνελήφθησαν 3 άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού στα Χανιά

Συνελήφθησαν 3 άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού στα Χανιά

Για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των αρχών, τρία άτομα στα Χανιά.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν εντοπίστηκε στο λιμάνι της Σούδας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ένα χαρτοκιβώτιο με άγνωστο αριθμό τσιγάρων – καπνού.

Το μεσημέρι προσήλθε στο πλοίο για να παραλάβει το χαρτοκιβώτιο ένας 55χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη.

Στη συνέχεια ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του 55χρονου με έναν 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να ήταν ο τελικός παραλήπτης του χαρτοκιβωτίου και μετά από προκαθορισμένη συνάντηση έξω από τον επιβατικό λιμένα της Σούδας προς παράδοση του δέματος στον 26χρονο συνελήφθη.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα σε οικία άλλου προσώπου που υπέδειξε ο 26χρονος αλλοδαπός και είχε πρόσβαση σε αυτό, όπου βρέθηκαν 7 κούτες τσιγάρων των 10 πακέτων και 3 πακέτα καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους 750 γραμμαρίων.

Μετά την καταμέτρηση το χαρτοκιβώτιο περιείχε 42 κούτες τσιγάρων των 10 πακέτων και 9 κουτιά καπνού για ναργιλέ συνολικού βάρους 2 κιλών και 250 γραμμαρίων.

Όλες οι προαναφερόμενες ποσότητες τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκαν διότι δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα καθώς και το δίκυκλο του 26χρονου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

ΠΗΓΗ Flashnews