Στο πλοίο για Χανιά η σορός του Μίκη Θεοδωράκη (video)

Στο πλοίο για Χανιά η σορός του Μίκη Θεοδωράκη (video)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο λαός υποκλίθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη με χιλιάδες πολίτες να λένε στον οικουμενικότερο των Ελλήνων το τελευταίο «αντίο».

Ο χώρος γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών πλημμύρισε από κόσμο. Το παρών έδωσε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτκη ηγεσία του τόπου.

Με τρεμμάμενη φωνή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για έναν παιδαγωγό του Έθνους. Η Κρητική γη ετοιμάζεται να δεχθεί τον Μίκη Θεοδωράκη, η σωρός του σε λίγη ώρα θα ταξιδέψει για την Κρήτη, με την εξώδιο ακολουθία να τελείται αύριο το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο στον Γαλατά Χανίων.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη για να ξεκινήσει το ταξίδι του για τον Γαλατά Χανίων.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά βρίσκεται στην πύλη Ε3 και «αποχαιρετά» τον κορυφαίο Έλληνα δημιουργό, με τις δικές του μουσικές συνθέσεις, ενώ κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο σημείο.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά από όλες τις παρατάξεις θα ταξιδέψει για τη Σούδα, έτσι ώστε να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα αναχωρήσει στις 21:00 από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά.

Όλα έτοιμα στα Χανιά – Θα γίνει και εκεί λαϊκό προσκύνημα

Στις 07.15 το πρωί της Πέμπτης, θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

megatv