Στο νοσοκομείο βρέφος 45 ημερών και τα δύο του αδέρφια

Στο νοσοκομείο βρέφος 45 ημερών και τα δύο του αδέρφια

Το μικρότερο από τα παιδιά είναι ένα βρέφος 45 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία

Συντονισμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής, πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κοζάνη, προκειμένου δυο αδέρφια -ένα 3χρονο αγόρι και ένα 2χρονο κορίτσι- να μεταφερθούν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καθώς το μεγαλύτερο παιδί παρουσίασε προβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Τα δυο παιδιά, μεταφέρθηκαν αρχικά από τους γονείς τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου οι παιδίατροι διαπίστωσαν αναπνευστική δυσχέρεια στο αγοράκι και έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Επειδή δεν υπήρχε όμως κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά και σε νοσοκομείο στην γειτονική Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα που διαθέτει τέτοια μονάδα.

Την ίδια σχεδόν ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και η αδερφούλα του 3χρονου, ηλικίας 2 ετών, που επίσης παρουσίασε συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας. Το κοριτσάκι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση.

Στο νοσοκομείο και το 45 ημερών αδερφάκι τους

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης το αδερφάκι των δύο παιδιών που έχουν διακομιστεί σε άλλα Νοσοκομεία των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Πρόκειται για ένα βρέφος μόλις 45 μόλις ημερών, το οποίο εμφάνισε και αυτό τα ίδια συμπτώματα και μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.