Στα Χανιά το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρώτοι Σουηδοί τουρίστες

Στα Χανιά το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρώτοι Σουηδοί τουρίστες

Με απ’ ευθείας πτήση από το Γκέτεμποργκ έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Μαΐου στο αεροδρόμιο Χανίων, οι πρώτοι Σουηδοί τουρίστες.

Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Χανίων, στελέχη του αεροδρομίου, όλα είναι έτοιμα για την άφιξη των επισκεπτών, ενώ αύριο Παρασκευή θα εγκατασταθεί στο «Δασκαλογιάννης» το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επιβάτες των πτήσεων.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι όσον αφορά τις αφίξεις και συγκρίνουν την κίνηση του φετινού Μαΐου με την κίνηση που υπήρχε, συνήθως, τον Απρίλιο τις χρονιές στην προ covid εποχή.

Την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν περιέγραψαν στην ΕΡΤ Χανίων και οι επαγγελματίες των ταξί, οι οποίοι, όπως είπαν περιμένουν αρκετές ώρες καθημερινά στην «πιάτσα» του αεροδρομίου, για κάνουν κάποιο δρομολόγιο.

Ελπίδες για μια χρονιά καλύτερη από την περσινή εκφράζουν και οι δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων, στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Σοφία Θεοδωράκη
Πηγή: ert.gr