Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Spinning η νέα μόδα στην ομαδική προπόνηση

Spinning η νέα μόδα στην ομαδική προπόνηση

Το γυμναστήριο Planet fitness στα Χανιά με μια νέα αίθουσα μας παρουσιάζει την νέα μόδα στην ομαδική προπόνηση που λέγετε Spinning.

Μπορεί αρχικά τα Spinner να σας μοιάζουν για ποδήλατα που συνηθίζουμε να κάνουμε για ζέσταμα αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το χαλαρό ποδήλατο.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη προπόνηση 45 λεπτών που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα «σκληροτράχηλα» mountain bikes. Η ένταση είναι διαρκώς αυξανόμενη, η δυσκολία το ίδιο.

Το indoor cycling πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα την δεκαετία του 90, με την επωνυμία Official spinning από την εταιρεία Star Trac.

Spinning η νέα μόδα στην ομαδική προπόνησηΗ υποδοχή από τους πελάτες των γυμναστηρίων ήταν κάτι παραπάνω από θερμή, για να φτάσουμε τα τελευταία χρόνια να μιλάμε για ένα από τα πιο πετυχημένα ομαδικά προγράμματα.

Σε αυτό έχει συμβάλλει το γεγονός ότι είναι μια μορφή άσκησης για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και τριβής με την σωματική άσκηση.

Οποιοσδήποτε μπορεί να το ακολουθήσει χωρίς να έχει καμία προγενέστερη επαφή με την σωματική άσκηση.

Το spinning είναι από τα ελάχιστα ομαδικά μαθήματα όπου ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μηδαμινός καθώς οι ασκήσεις που εκτελούνται στο ποδήλατο είναι συγκεκριμένες.

Spinning η νέα μόδα στην ομαδική προπόνησηΤι γίνεται όμως με τα αποτελέσματα; «Το διάστημα κατά το οποίο οι ασκούμενοι βλέπουν ορατά αποτελέσματα εξαρτάται από την συχνότητα συμμετοχής στο μάθημα.

Με συχνότητα άσκησης 3 φορές ανά εβδομάδα τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 2 μήνες το πολύ.» Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα γυμνάζει πόδια, χέρια, ώμους, στήθος, κοιλιακούς και φυσικά… καρδιά, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις, βελτιώνοντας την αντοχή και αυξάνοντας την αερόβια ικανότητα του οργανισμού.

Όταν μάθετε σωστά την τεχνική και ακολουθείτε κατά γράμμα τις υποδείξεις του instructor, θα «καίτε» μέχρι και 500 θερμίδες ανά 40 λεπτά. Όχι και άσχημα. Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα ομαδικά προγράμματα δεν έχετε παρά να το ανακαλύψετε στο γυμναστήριο Planet fitness στα Χανιά.

Για να δείτε το πρόγραμμα καθώς και πληροφορίες για το γυμναστήριο Planet fitness επισκεφτείτε την διεύθυνση www.aera.gr/planetfitness