Σοκαριστικό περιστατικό – Νεκρή γυναίκα «ξύπνησε» και άρχισε να τους «καλεί» μέσα από το φέρετρο (video)

Σοκαριστικό περιστατικό – Νεκρή γυναίκα «ξύπνησε» και άρχισε να τους «καλεί» μέσα από το φέρετρο (video)

Μία 76χρονη γυναίκα που κηρύχθηκε και επίσημα νεκρή σε νοσοκομείο του Ισημερινού κόντεψε να προκαλέσει…συγκοπή στους συγγενείς της, καθώς ξύπνησε κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας και άρχισε να χτυπάει το φέρετρο, περιστατικό που οδήγησε σε κυβερνητική έρευνα στο νοσοκομείο.

Οι συγγενείς άφησαν το φέρετρο πίσω τους και μετέφεραν άμεσα τη συνταξιούχο νοσοκόμα Μπέλα Μοντόγια πίσω στο νοσοκομείο μετά το «ξύπνημα» της Παρασκευής (9/6) στην κεντρική πόλη Μπαμπαχόγιο, είπε ο γιος της Ζιλμπέρτο Μπαρμπέρα στο Associated Press.

«Μας τρόμαξε όλους», είπε ο Μπάρμπερα, προσθέτοντας ότι οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση της μητέρας του παραμένει κρίσιμη. Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού δήλωσε ότι η γυναίκα βρισκόταν στην εντατική τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Martín Icaza στο Μπαμπαχόγιο, ενώ το υπουργείο ερευνά τους γιατρούς που εμπλέκονται στην περίπτωσή της.

Μια τεχνική επιτροπή συστάθηκε για να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το νοσοκομείο εκδίδει πιστοποιητικά θανάτου, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Η Moντόγια είχε αρχικά εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιοπνευμονική ανακοπή, και όταν δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη, ένας γιατρός που εφημέρευε κήρυξε τον θάνατό της, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Μπάρμπερα είπε ότι η μητέρα του ήταν αναίσθητη όταν μεταφέρθηκε στα επείγοντα και ότι λίγες ώρες αργότερα ένας γιατρός τον ενημέρωσε ότι ήταν νεκρή και του παρέδωσε έγγραφα ταυτότητας και πιστοποιητικό θανάτου. Στη συνέχεια, η οικογένεια την πήγε σε ένα γραφείο τελετών και εξεπλάγη αργότερα όταν άρχισε να ακούει περίεργους ήχους.

«Ήμασταν περίπου 20 άτομα εκεί», είπε ο Μπάρμπερα. «Μετά από περίπου πέντε ώρες, το φέρετρο άρχισε να κάνει ήχους. Η μαμά μου ήταν τυλιγμένη σε σεντόνια και χτυπούσε το φέρετρο και όταν πλησιάσαμε μπορούσαμε να δούμε ότι ανέπνεε βαριά».

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου δείχνει τη στιγμή που η Μοντόγια διασώθηκε από ένα φέρετρο αφού είχε κολλήσει μέσα για πάνω από τέσσερις ώρες. Η οικογένειά της την ανακάλυψε καθώς ετοιμάζονταν να της αλλάξουν ρούχα. Τώρα βρίσκεται στη ΜΕΘ και αναρρώνει.

Το βίντεο δείχνει τους γιατρούς να φροντίζουν τη Μοντόγια αφού οι αγαπημένοι της συνειδητοποίησαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Φαίνεται καθαρά ότι αναπνέει καθώς την αφαιρούν το καπάκι από το φέρετρο και την τοποθετούν σε ένα φορείο.

«Το αριστερό της χέρι χτυπούσε την πλευρά του φέρετρου και έτρεμε», είπε ο γιος της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης Ο ίδιος περιέγραψε το γεγονός ως «θαύμα από τον Θεό».

newsbomb