«Σάρωσαν» Χανιώτες αθλητές στα Βενιζέλεια – Τρίτη επίδοση όλων των εποχών η Γναφάκη – Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μπουζάκης

«Σάρωσαν» Χανιώτες αθλητές στα Βενιζέλεια – Τρίτη επίδοση όλων των εποχών η Γναφάκη – Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μπουζάκης

Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά, που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά την Κυριακή.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε τα 400 μ. εμπ. σε 56.67 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57.00 από την περσινή χρονιά και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η αθλήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, αφού επέλεξε να περάσει γρήγορα το πρώτο 200άρι, χωρίς ωστόσο να χάσει την φρεσκάδα της στο δεύτερο μισό της κούρσας.

Mέσα από τις διαδοχικές κούρσες θα βρει τον ρυθμό της και θα είναι σε θέση να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις, που θα της δώσουν το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

“Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή μου την εμφάνιση. Είμαι καλά και αυτό φάνηκε και μέσα στην κούρσα. Επέλεξα να πάω με 15 διασκελισμού στα πρώτα πέντε εμπόδια, ωστόσο το πέμπτο μου βγήκε κοντά και άλλαξα πόδι. Πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Πρώτη φορά ξεκινάω τη χρονιά με μία τέτοια επίδοση.

Η προπόνηση που έχω κάνει μου δείχνει πως είμαι σε θέση να τρέξω γρήγορα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, Ευχαριστώ τον προπονητή μου Μιχάλη Μανουσάκη που είναι δίπλα μου”, είπε η Γναφάκη.

Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Ντανιέλα Λεντέκα (Σλοβακία) με 56.36. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Μητσιούλη νικήτρια στην πρώτη σειρά με 59.80. Η νεαρή θα συμμετάσχει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Κάλι. Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα είχε 60.21 από φέτος.

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κώστα Μπουζάκη στη δισκοβολία Ανδρών Κ20

Ο Κώστας Μπουζάκης βελτίωσε το Πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία Κ20 με βολή 61,42μ., ενώ η Δήμητρα Γναφάκη σημείωσε την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στα 400 με εμπόδια.

Ο Κώστας Μπουζάκης κατάφερε να σημειώσει δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ20 στη διάρκεια των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά και να χειροκροτηθεί από τους φίλους του στίβου που βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου.

Ο αθλητής του Γιώργου Μήλιου αρχικά πέτυχε 60,90 μ. για βελτιώσει το δικό του 59,58 μ. και στη συνέχεια πέτυχε 61.42 μέτρα. Ο Μπουζάκης κατέχει πλέον την όγδοη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αρτέμιος Αδαμάκης πέτυχε 58,74 μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

“Έχω μια σταθερά ανοδική πορεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχω καταφέρει να ρίξω όσο μπορώ. Σήμερα έριξα περισσότερα με φυσική κατάσταση και λιγότερα με τεχνική, αφού έκανα αρκετά λάθη. Θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20”, είπε ο αθλητής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Κνώσεια.