Ρομά πυροβόλησαν στο πρόσωπο διοικητή της ΟΠΚΕ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ρομά πυροβόλησαν στο πρόσωπο διοικητή της ΟΠΚΕ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ο διοικητής της ΟΠΚΕ, που είναι πατέρας δύο παιδιών, τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από πυροβολισμούς στο Μενίδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ μετέβησαν στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι, καθώς είχαν στηθεί οδοφράγματα και άτομα από κοντινό καταυλισμό Ρομά  είχαν ανάψει φωτιές.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν χθες για δεύτερο 24ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς εντείνονται οι διαμαρτυρίες για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο ανήλικος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (δείτε εδώ). 

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολίσμοί μέσα από τον καταυλισμό, από τους οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών. Ο αστυνόμος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Οι 2 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατευθείαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητική της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Ακόμη δύο αστυνομικοί φαίνεται ότι χτυπήθηκαν ελαφριά από τα σκάγια αλλά δεν θέλησαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Σε καλή κατάσταση φαίνεται πως είναι και οι άλλοι 6 τραυματίες, που έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα στο νοσοκομείο.