Πυκνή ομίχλη κάλυψε τα Χανιά – Ορατότητα μηδέν (φωτο)

Πυκνή ομίχλη κάλυψε τα Χανιά – Ορατότητα μηδέν (φωτο)

Ένα πυκνό πέπλο ομίχλης κάλυψε το βράδυ πολλές περιοχές των Χανίων προκαλώντας πολλά προβλήματα κυρίως στις αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων.

aeweb

Η πτήση ΟΑ 344 απο Αθήνα για Χανιά που επρόκειτο να αναχωρήσει απο το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 21:55, ακυρώθηκε και οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Χανιά: Απόκοσμα νυχτερινά εναέρια πλάνα πάνω από την πόλη (video)

Επίσης, σύμφωνα με τον πίνακα της Fraport Greece μέχρι αυτή την ώρα, οι πτήσεις της Sky Express Αθήνα – Χανιά με ώρα αναχώρησης 21:20 εμφανίζεται ως “καθυστέρηση”. Πάντως το αεροσκάφος αναχώρησε απο Αθήνα και αναμενόταν η άφιξή του στα Χανιά λίγο μετά τις 23:00. Το ίδιο ισχύει και για την πτήση Χανιά – Αθήνα με ώρα αναχώρησης 21:55, ενώ ως νέα ώρα αναχώρησης δίδεται η 23:50.

Επιπλέον ακυρώθηκε πτήση απο Χανιά προς Στοκχόλμη η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει στις 21:20.

Να σημειωθεί πως μέχρι το απόγευμα όλες οι πτήσεις έγιναν κανονικά, ενώ τα προβλήματα εμφανίστηκαν μετά τις 21:00 το βράδυ.

Να τονιστεί πως λόγω της μικρής ορατότητας η κίνηση των οχημάτων πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ σύμφωνα με μετεωρολόγους το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί στην διάρκεια της νύχτας.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας ανέφερε ότι οφείλεται στην άπνοια και στη νότια τάση των ανέμων, που δημιούργησε υγρασία.

“Όσο περνάει η ώρα, κατά τόπους μπορεί να είναι ακόμη πιο αυξημένη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς. Σε σημεία που φυσάει κάποιο αεράκι θα διαλυθεί. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, απλά στα Χανιά δεν το βλέπουμε και τόσο συχνά μέσα στην πόλη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς στους δρόμους, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη”, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

flashnews.gr

Δείτε φωτογραφίες από το zarpanews.gr: