Χανιά: Πώς ξαφρίζουν ανυποψίαστους τουρίστες στον Πλατανιά (φωτο)

Χανιά: Πώς ξαφρίζουν ανυποψίαστους τουρίστες στον Πλατανιά (φωτο)

Επιτήδειοι έχουν «βάλει στο μάτι» ξένους τουρίστες και επισκέπτες στα Χανιά ξαφρίζοντάς τους χρήματα, πορτοφόλια και ότι άλλο μπορέσουν, ενώ εκείνοι νομίζουν ότι τους προσεγγίζουν για να τους ζητήσουν βοήθεια.

Οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό πέφτουν βροχή από καταστηματάρχες του Πλατανιά, σε μια από τις πλέον δηλαδή τουριστικές περιοχές των Χανίων αλλά και πόλο έλξης ντόπιων επισκεπτών, κυρίως το καλοκαίρι, εξαιτίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να δυσφημείται συνολικά η περιοχή σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. ενώ υπάρχουν έντονα παράπονα από ξενοδόχους και τουρίστες

Ο κ. Μανώλης Τερεζάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος στην πλατεία του Πλατανιά, κατήγγειλε στο Flashnews.gr τον τρόπο που δρουν οι «αετονύχηδες» με συστηματικό μάλιστα τρόπο εδώ και περίπου ένα μήνα. Όπως μας ανέφερε ο κ. Τερεζάκης στην πλατεία του Πλατανιά, μαζεύονται το βράδυ, μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, επαίτες κυρίως Ρομά, και με την πρόφαση ότι παίζουν τουμπελέκι ρημάζουν τις τσέπες των ανυποψίαστων περαστικών.

Συχνά επίσης ακολουθούν τους τουρίστες όταν αργά το βράδυ γυρίζουν στα ξενοδοχεία, (πολλοί υπό την επήρεια αλκοόλ), συνοδεύοντάς τους υποτίθεται με το τουμπερλέκι με απώτερο σκοπό να τους κλέψουν. Έχουν αναφερθεί τόνισε ο κ. Τερεζάκης δύο τέτοια περιστατικά πριν λίγες ημέρες όπου οι κλέφτες άρπαξαν δύο πορτοφόλια με χρήματα αλλά και χρήσιμα έγγραφα.

Μόλις δε δουν μεθυσμένο τουρίστα ορμάνε και ψάχνουν στις τσέπες τους. Η παρακάτω φωτό που μας έστειλε ο κ. Τερεζάκης είναι από μια “επιτυχημένη” κλοπή σε βάρος ενός τουρίστα ο οποίος βρίσκεται στη Κρήτη για διακοπές μαζί με την κοπέλα του.

Ο πατέρας, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του κ. Τερεζάκη, κάθεται στο παγκάκι αριστερά και η υπόλοιπη οικογένεια έχει περικυκλώσει τον τουρίστα ζητώντας του χρήματα. Εκείνο το βράδυ μας είπε του ξάφρισαν περίπου στα 30 ευρώ.

«Όταν τα παιδιά παίξουν τουμπερλέκι μπροστά στα μάτια των τουριστών που τα «χαζεύουν» και οι τελευταίοι δεν τους δώσουν χρήματα τότε αναλαμβάνουν οι γονείς» καταγγέλλει ένας ακόμη καταστηματάρχης, ο κ. Θρασύμβουλος Μαράκης και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανιά, ο οποίος ανέφερε στο Flashnews.gr ότι η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αρχικά στο «κόλπο» είχαν μπει δύο οικογένειες Ρομά αλλά όταν αποκαλύφτηκε ότι αυτό αποφέρει καλά χρήματα, έφτασαν στην περιοχή και άλλοι επιτήδειοι.

Μέχρι πρότινος, ανέφερε ο κ. Μαράκης, στην περιοχή γίνονταν συχνές περιπολίες από μικτό κλιμάκιο της αστυνομίας, και δεν υπήρχαν τέτοια κρούσματα.

Μάλιστα έχει γίνει αναφορά και στην αστυνομία ενώ το Σάββατο έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση με τη συμμετοχή καταστηματαρχών στην οποία έχουν κληθεί και εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για το παραεμπόριο, την ηχορύπανση, την άγρα πελατών κτλ.

Flashnews.gr