Ψάχνουν τους τυχόν υπεύθυνους για τον θάνατο του Χανιώτη φοιτητή που καταπλακώθηκε από κολόνα εξώπορτας στη Λάρισα (φωτο)

Ψάχνουν τους τυχόν υπεύθυνους για τον θάνατο του Χανιώτη φοιτητή που καταπλακώθηκε από κολόνα εξώπορτας στη Λάρισα (φωτο)

Τις τυχόν αξιόποινες πράξεις και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο o 22χρονος Χανιώτης φοιτητής, όταν καταπλακώθηκε από κολόνα αυλόπορτας στο κέντρο της Λάρισας, ερευνά η Εισαγγελία της πόλης.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Αστυνομία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας που θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και απαγγελίας διώξεων.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας ελήφθη μαρτυρική κατάθεση από τον πατέρα του άτυχου φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη, ο οποίος ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου. Ο χαροκαμένος πατέρας πήγε από τα Χανιά στη Λάρισα, όπου σπούδαζε ο μονάκριβος γιος του, για να παραλάβει τα πράγματά του.

Υπενθυμίζεται πως ο γιος του καταπλακώθηκε από ετοιμόρροπη πλινθόκτιστη κολόνα εξώπορτας σε εγκαταλειμμένη παλιά μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Ασκληπιού, λίγο μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής 20 Φ εβρουαρίου.

Ο 22χρονος επέστρεφε με δύο αδέλφια φίλους του από διασκέδαση σε μπαρ. Για άγνωστους λόγους πήγε στην παλιά μονοκατοικία όπου κλότσησε τη μεταλλική αυλόπορτα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πλινθόκτιστη κολόνα που κρατούσε την πόρτα.

Ο άτυχος φοιτητής καταπλακώθηκε από τα τούβλα της κολόνας, τα οποία του προκάλεσαν θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η έκθεση αυτοψίας δεν έδειξε συνολική επικινδυνότητα του κτιρίου. Πάντως, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας είχαν εκδοθεί άδειες κατεδάφισης της μονοκατοικίας το 2001 και το 2005, χωρίς να υλοποιηθούν.

Μετά το τραγικό δυστύχημα η Πολεοδομία αναζήτησε αλλά δεν εντόπισε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης. Τελικά, αν και δεν εμφανιζόταν επί μήνες, ο ιδιοκτήτης φαίνεται πως έδωσε εντολή και επιδιορθώθηκε η φονική αυλόπορτα…