Πρόστιμο για χαρταετό – Σκέψεις για να κλείσουν τα μεγάλα πάρκα

Πρόστιμο για χαρταετό – Σκέψεις για να κλείσουν τα μεγάλα πάρκα

Νέο… μπάχαλο έρχεται την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού, καθώς υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν τα μεγάλα πάρκα.

aeweb

Με απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου θα γιορτάσουμε φέτος την Σαρακοστή, ενώ το πέταγμα του χαρταετού, αν γίνει, θα γίνει μετ’ εμποδίων, καθώς θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, παραμένει σε ισχύ και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η οποία πέφτει στις 15 Μαρτίου.

Τα σχέδια για ταξίδια μάλλον αναβάλλονται. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, απαγορεύεται κάποιος να πετάξει χαρταετό σε βουνά και θάλασσες και σε περιοχές μακριά από το σπίτι του εκτός και αν έχει… γερά πόδια.

Και αυτό γιατί, για τον κωδικό 6, απαγορεύεται πλέον η άθληση ή η γενικότερα βόλτα μακριά από το σπίτι με τη χρήση αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται η αλλαγή δήμου μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες οικογένειες στο κέντρο της Αττικής να μην μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα προκειμένου να πετάξουν χαρταετό τη Καθαρά Δευτέρα, εκτός και αν μετακινηθούν προς τις περιοχές που υπάρχει ο ενδεδειγμένος χώρος για χαρταετό με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τον κωδικό 2 στο 13033 ισχύει μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης. Οι μετακινήσεις για αγορές επιτρέπονται μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων (για τους πολίτες που διαμένουν στα όρια δύο νομών). Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν λαγάνα από τον φούρνο της γειτονιάς τους.

Εξαιρέσεις

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους εξής λόγους:

Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση
Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Κλείνουν τα πάρκα

Προκειμένου να αποφευχθούν νέες εντάσεις, υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν μεγάλα πάρκα, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δεν εφικτό παντού…

Πηγή: tanea.gr