Προσοχή! Το βράδυ αναμένεται να κλείσουν οι δρόμοι στην ενδοχώρα της Κρήτης (χάρτες)

Προσοχή! Το βράδυ αναμένεται να κλείσουν οι δρόμοι στην ενδοχώρα της Κρήτης (χάρτες)

Από τη νύχτα έντονες χιονοπτώσεις σε όλο σχεδόν το νησί – Δείτε τα οδικά δίκτυα που αναμένεται να επηρεαστούν

Από το απόγευμα της Δευτέρας η χώρα εισέρχεται στην δεύτερη φάση της κακοκαιρίας η οποία αναμένεται να πλήξει ιδιαίτερα την Κρήτη, όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Επιπλέον και σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χιονοπτώσεις μέχρι και το πρωί της Τρίτης θα είναι έντονες ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα με το χιονόνερο να φτάνει σε παράκτιες περιοχές.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιονόνερο/χιόνι) που αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 16/2. Με μπλε αποχρώσεις φαίνεται η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων.

Όμως η ένταση των χιονοπτώσεων αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα, όχι μόνο στα συνήθη σημεία των οδικών αξόνων από βορρά προς νότο, αλλά και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της ενδοχώρας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το πρωί της Τρίτης 16/2. 

Να σημειωθεί ότι, όπως συμβαίνει συνήθως, τα μηχανήματα Περιφέρειας και Δήμων είναι μεν σε ετοιμότητα για να καθαρίζουν τους δρόμους από τα χιόνια, αλλά αφενός δεν γίνονται εκχιονισμοί την νύχτα και αφετέρου εάν η χιονόπτωση είναι πολύ έντονη, ο καθαρισμός δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα.

Με αυτά τα δεδομένα οι πολίτες θα πρέπει να μεριμνήσουν έτσι ώστε να μην μετακινηθούν από το μεσημέρι και μετά παρά μόνο εφόσον υπάρξει απόλυτη ανάγκη και σε συννενόηση με τις αρχές.