Προσοχή στο click away – Πόσοι παραλαμβάνουν την αγορά, με ποιο SMS και τι αποδεικτικό

Προσοχή στο click away – Πόσοι παραλαμβάνουν την αγορά, με ποιο SMS και τι αποδεικτικό

Τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξουν όσοι αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο click away για τις αγορές τους.

Από σήμερα και τυπικά από την Κυριακή μπαίνει στην ζωή μας το click away. Ο νέος δηλαδή τρόπος αγορών, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στις υπηρεσίες μεταφορών και ο πελάτης να πάρει πιο γρήγορα τα πράγματά του.

Επειδή όμως, ζούμε σε περίοδο lockdown αυτό γίνεται με κανόνες, οι οποίοι αν δεν τηρηθούν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φύγουμε από έλεγχο με μία κλήση 300 ευρώ.

Προσοχή στο click away - Πόσοι παραλαμβάνουν την αγορά, με ποιο SMS και τι αποδεικτικό

Το τί πρέπει να προσέχουμε, το εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Στέλιο Πέτσα, το πρωί της Παρασκευής.

Τι είπε λοιπόν ο Υπουργός Ανάπτυξης;

  1. Οι αγορές μπορούν να γίνουν είτε μέσω e-shop με πληρωμή στην σελίδα του καταστήματος, είτε τηλεφωνικά με μεταφορά χρημάτων ή με πληρωμή POS στο σημείο παραλαβής, το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να είναι σε εξωτερικό χώρο.
  2. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η επιχείρηση που πρέπει να στείλει ένα αποδεικτικό με την αγορά που έκανε, τα στοιχεία της, τα στοιχεία του πελάτη, αλλά και την προγραμματισμένη ώρα παραλαβής.
  3. Αν κατά την μετάβαση του πελάτη στο σημείο παραλαβής, τον σταματήσουν για έλεγχο θα πρέπει είτε να επιδείξει το SMS με τον αριθμό 2, είτε να έχει το έγγραφο μετακινήσεις για μετάβαση σε κατάστημα. Παράλληλα θα πρέπει να δείξει και το αποδεικτικό που θα έχει λάβει από την επιχείρηση.
  4. Τέλος, έξω από το κατάστημα, σύμφωνα με το γράφημα που παρουσίασε ο κ. Γεωργιάδης οι ουρές επιτρέπει να φτάσουν μάξιμουμ τα 7 άτομα.

[pt_view id=”074c4b0i96″]