Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου για την Τετάρτη 27/10 και την Πέμπτη 28/10, στον Δήμο Χανίων διαμορφώνεται ως εξής:

Κεντρικό πρόγραμμα εορτασμού:

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου
11:00: Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο Πεσόντων Μαθητών στο αύλειο χώρο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους. Στην τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.
Στην αρχή θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.
Το Μουσικό Σχολείο και η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων θα αποδώσουν τον Εθνικό Ύμνο.
13:00: Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η εθνική σημασία της Επετείου.
17:00 – 18.00: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Στη Σιωπή του Βυθού», το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολών του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου
08:30: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
10:45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνός. Θα γίνει εκφώνηση πανηγυρικού ημέρας από τον Διευθυντή του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Νικόλαο Γιαννακάκη.
11:40: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, κ.α. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
12:00: Παρέλαση (στο καθιερωμένο τόπο παρέλασης) Σχολείων Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων. Την περιγραφή της παρέλασης θα πραγματοποιήσει η Ειδική Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Ζαχαρένια Σημανδηράκη.
17:30: Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.