Πώς να διαλέξετε ξαπλώστρα και κιόσκι κήπου για το καλοκαίρι

Πώς να διαλέξετε ξαπλώστρα και κιόσκι κήπου για το καλοκαίρι

Ξαπλώστρες, έχουμε δει πλέον σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, σε χωριάτικα σπίτια μέχρι και σε ταράτσες και μπαλκόνια. Η ηλιοθεραπεία είναι πλέον και οικιακή υπόθεση, γι’ αυτό η αγορά μιας ξαπλώστρας (και εφόσον έχετε τον απαραίτητο χώρο και ενός στεγάστρου) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν θέλουμε να πραγματοποιεί σωστά όλα όσα υπόσχεται και να αντέξει αξιοπρεπώς στον χρόνο.

Πριν μπούμε στα ενδότερα της κατηγορίας αυτής, ρίξτε μία ματιά σε αυτές τις ξαπλώστρες για να δείτε ότι η ποικιλία από ξαπλώστρες για το σπίτι είναι πλέον τεράστια!

Παράγοντες

 Υπάρχουν μερικοί βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε την κατάλληλη για τις ανάγκες σας.

Μέγεθος – Διάταξη

 Αρχικά, σκεφτείτε το μέγεθος και τη διάταξη του σπιτιού σας. Οι ξαπλώστρες διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και στυλ, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε μία που θα ταιριάζει άνετα στον χώρο που έχετε διαθέσιμο.

Τύπος

 Μετά από πολλές δεκαετίας κυριαρχίας σχεδόν ενός μόνο “φορμά” ξαπλώστρας,  η σημερινή φαντασία των κατασκευαστών έφερε πολλά νέα είδη.

Θέλετε μία:

  • Πτυσσόμενη και ρυθμιζόμενη ελαφριά ξαπλώστρα που να αλλάζει εύκολα θέση στον χώρο;
  • Σταθερή και βαριά με κάπως πιο πολυτελή αίσθηση;
  • Μία διπλή (σαν διπλό κρεβάτι) ;
  • Ξαπλώστρα με σκίαστρο;
  • Μικρή σε μήκος με υποπόδιο;

Οι επιλογές είναι πολλές και από εκεί μάλλον θα ξεκινήσει η έρευνά σας.

Χαρακτηριστικά (features)

 Όπως λένε μερικές φορές στο μάρκετινγκ, τα features τελικά ολοκληρώνουν την πώληση (νομίζω ότι έχουν δίκιο), επομένως μην παραξενευτείτε αν η μητέρα σας αγόρασε κινητό με nfc και 5g που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει. Αντίστοιχα, τα χαρακτηριστικά/features στις ξαπλώστρες είναι πλέον άφθονα και πρέπει να αποφασίσετε με πειθαρχία ποια από αυτά χρειάζεστε.

Υπάρχουν ξαπλώστρες  κουνιστές, οριζόντιες, κεκλιμένες, με καμπύλη, με υποπόδιο, με τραπεζάκι, σκίαστρο, μαξιλάρια/υπόστρωμα, αποθηκευτικό χώρο, ροδάκια. 

Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτα τα χαρακτηριστικά καλώς υπάρχουν γιατί όντως αφορούν κάποιους καταναλωτές, πρέπει όμως να αποφασίσετε με σιγουριά και πειθαρχία, για το ποια από αυτά είναι για εσάς.

Στέγαστρα – Κιόσκια

Αντίστοιχη σπουδή πρέπει να δείξετε και στο είδος στεγάστρου που θα διαλέξετε. Οι επιλογές πολλές, οι τιμές είναι πλέον πραγματικά προσιτές και πρέπει να δείξετε πειθαρχία ώστε να μην κάνετε μη αναστρέψιμα λάθη.

Δείτε εδώ μία τεράστια ποικιλία από stegastra-kioskia.

Κόστος

 Μην παρασυρθείτε μόνο από την τιμή. Επειδή έχουν γίνει προσιτές οι ξαπλώστρες μην σας παρασύρει αυτό και διαλέξετε κάτι που δεν είναι για εσάς. Αν πάτε σε κάτι πολύ ακριβό, φροντίστε να έχει κάτι που όντως να αξίζει τα χρήματά του. Πχ ακριβό μεγάλης αντοχής υλικό ή κάποια υψηλή αισθητική ή έστω κάποιο τρομερό μηχανισμό ρύθμισης που κάνει την διαφορά.

Επίλογος

 Συμπερασματικά, η επιλογή της σωστής ξαπλώστρας και στεγάστρου κήπου για το σπίτι σας απαιτεί προσεκτική έρευνα αγοράς. Έχοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό προϊόντων  που θα σας προσφέρει την τέλεια ισορροπία άνεσης, ασφάλειας, λειτουργικότητας και κόστους.

In collaboration with NUUK Media