Ποια Κρητική πόλη είναι ανάμεσα στις πιο υγιεινές του πλανήτη;

Ποια Κρητική πόλη είναι ανάμεσα στις πιο υγιεινές του πλανήτη;

Ποια Κρητική πόλη είναι ανάμεσα στις πιο υγιεινές του πλανήτη;

Μπορεί να μη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι τρεις ελληνικές πόλεις κατατάσσονται στη λίστα με τις πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη.

Η μία από τις τρεις δεν θα μπορούσε παρά να είναι στην Κρήτη. Πρόκειται για το Ηράκλειο, που είναι και η πρώτη χώρα από την Ελλάδα που συναντάμε στην λίστα. Οι άλλες δύο είναι η Ρόδος και η Αθήνα.

Την κορυφή κατέκτησε το Παρίσι με βαθμολογία 61,9 στα 100, καθώς όπως αναφέρει η έρευνα διαθέτει περισσότερα από 894 σπα, τουλάχιστον 1.305 ρεστοράν για χορτοφάγους και 150 «βιολογικά παντοπωλεία». Στη δεύτερη θέση με 59,6 βαθμούς βρίσκεται το Τσιανγκ Μάι της Ταϊλάνδης ενώ ακολουθεί η Βαρκελώνη με 1.350 εστιατόρια για vegans, 510 σπα και 32 studio yoga και pilates.Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Πατάια στην Ταϊλάνδη και το Βανκούβερ στον Καναδά.

Η πρώτη είσοδος για ελληνική πόλη γίνεται στην θέση 38, με το Ηράκλειο της Κρήτης να συγκεντρώνει 16.12 βαθμούς, ενώ ακολουθεί στο νούμερο 45 η Ρόδος με 15,62 βαθμούς.

Τελευταία στη λίστα, στο νούμερο 50, βρίσκεται η Αθήνα η οποία συγκέντρωσε 14,73 βαθμούς.

Οι ερευνητές του travelsupermarket.com μελέτησαν τον αριθμό πάρκων, γυμναστηρίων, σπα, yoga και pilates studio, χορτοφαγικών εστιατορίων και καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα, τις ώρες ηλιοφάνειας και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία, και ανακήρυξαν τις 50 πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη.

athensvoice.gr