Ποια είναι η κούκλα Ελενίτσα της διαφήμισης;

Ποια είναι η κούκλα Ελενίτσα της διαφήμισης;

Ποια είναι η κούκλα Ελενίτσα της διαφήμισης;

Eίναι πανέμορφη, με «εκρηκτικό» επώνυμο, ενώ πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς!

Η «Ελενίτσα», που ταλαιπωρεί τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, είναι στην πραγματικότητα η 25άχρονη Χριστίνα Μπόμπα που διδάσκει στο Πολυτεχνείο, ασχολείται με ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα και θα μπει στο δυναμικό μιας πολύ μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Οι όμορφες μπορούν να είναι και πανέξυπνες!

Έχεις ένα επώνυμο που κάνει «μπαμ»!
Το επώνυμο είναι λίγο ηχηρό! Είναι η βάση για πολλά πειράγματα, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις σχόλια. Τον μπαμπά μου τον φαντάζονται με μια τεράστια κοιλιά να ψήνει σουβλάκια, αλλά καμία σχέση!

Αν κάναμε, πάντως, μια αισθησιακή φωτογράφιση, τον τίτλο θα τον είχαμε έτοιμο…
Ποια είναι η κούκλα Ελενίτσα της διαφήμισης;Δεν νομίζω να κάνω αισθησιακή φωτογράφιση. Δεν είναι του στιλ μου. Δεν μου έχουν προτείνει κάτι πολύ αισθησιακό, αλλά δεν θα το έκανα. Υπάρχουν ωραία αισθησιακά, που είναι πιο καλλιτεχνικά, αλλά ούτε κάτι τέτοιο θα έκανα. Ο χώρος μου είναι διαφορετικός. Δουλεύω στην έρευνα ως σύμβουλος, μπαίνω σε διάφορα meetings, θα πήγαινα να τους μιλήσω και θα σκέφτονταν άλλα πράγματα. Τώρα, που άλλαξα χώρο και θα πάω σε μια πολυεθνική, πρέπει να προσέχω ακόμα περισσότερο την εικόνα μου. Προτεραιότητα είναι η καριέρα μου και πώς θα προχωρήσω στον τομέα μου.

Πώς ξεκίνησες να κάνεις φωτογραφίσεις και διαφημίσεις;
Το απολαμβάνω να κάνω φωτογραφίσεις και διαφημίσεις. Είναι ευχάριστο και μου καλύπτει και μια επικοινωνιακή ανάγκη. Στην αρχή ξεκίνησα μόνη μου. Μετά, επειδή θέλει πολύ τρέξιμο και το έκανα ως χόμπι, ήθελα κάποιον να με οργανώνει και να «τρέχει» τις δουλειές, οπότε πήγα σε πρακτορείο.

Περίγραψέ μας μια τυπική ημέρα σου…
Ποια είναι η κούκλα Ελενίτσα της διαφήμισης;Ξυπνάω γύρω στις 8.30 και θα πάω στο Πολυτεχνείο. Έχουμε πάντα meetings εντός και εκτός Πολυτεχνείου σε κάποιες εταιρείες και, αν έχω και κάποιο γύρισμα, θα το βάλω συνήθως απόγευμα. Μετά μπορεί να έχω και άλλες συναντήσεις για δουλειά. Μπορεί να φύγω στις 8.00 το πρωί από το σπίτι και να γυρίσω στις 12.00 το βράδυ. Επιπλέον, θα πρέπει να αλλάξω και δέκα outfits, να έχω το business outfit, μετά ρούχα για κάποιο casting κ.λπ.

Τι ακριβώς κάνεις στο Πολυτεχνείο;
Ασχολούμαι με ερευνητικά έργα. Το κομμάτι που είμαι εγώ έχει να κάνει με εφαρμογές υπολογιστών, ICT λέγεται, σε διάφορα domains. Έχω τελειώσει το Πολυτεχνείο, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών. Αφού τελείωσα, ξεκίνησα το διδακτορικό μου στο εργαστήριο όπου έκανα και τη διπλωματική μου. Το κομμάτι της δουλειάς έχει να κάνει με ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα και κάποια ελληνικά συμβουλευτικά. Μπορεί, π.χ., να φτιάξουμε μια πλατφόρμα για κάποιο υπουργείο ή κάποια εφαρμογή για κινητά. Σε λίγο καιρό, ξεκινάω σε μια πολυεθνική εταιρεία που έχει να κάνει με καταναλωτικά αγαθά.

Μπήκες από μικρή στα βάσανα, όμως.
Ποια είναι η κούκλα Ελενίτσα της διαφήμισης;Δεν θεωρώ ότι είμαι πολύ μικρή. Όσο τρέχεις και το κυνηγάς, όμως, θα έρθει κάτι καλό. Στην Ελλάδα οι ευκαιρίες είναι πλέον μειωμένες. Πολλοί περιμένουν ότι θα πάνε για δουλειά και θα γίνουν διευθυντές. Αν κάποιος είναι προσγειωμένος και μπορεί να δουλέψει ομαδικά, θα ανταμειφθεί.

Πώς κατάφερες να μπεις σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, την ώρα που τόσοι ψάχνουν για δουλειά και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος;
Έκανα τις αιτήσεις μου, έστειλα το βιογραφικό, πέρασα από συνέντευξη και κάποια τεστ στα αγγλικά και να ‘μαι! Πλέον δεν σου χαρίζεται τίποτα, υπάρχει αξιοκρατία. Ίσως και να υπάρχει και κάποια τύχη στη ζωή μου γενικά, αλλά το παλεύω πολύ κιόλας. Πολλοί νέοι πετυχαίνουν. Υπάρχουν και πολλοί, όμως, που τους παίρνει από κάτω, που αδρανούν, ίσως από το φόβο, και απογοητεύονται. Αντί να καθόμαστε, πρέπει να κινητοποιούμαστε περισσότερο και να αναζητούμε αυτά που μας αρέσουν. Αν έχεις πάθος, θα ανταμειφθείς.

Θα έφευγες από την Ελλάδα;
Θα με ενδιέφερε να πάω στο εξωτερικό, ναι. Ήθελα να το κάνω, το επιδιώκω κιόλας. Είναι μεγάλη εμπειρία, τεστάρεις τον εαυτό σου σε πολλά πράγματα. Μετάνιωσα που δεν έκανα Erasmus ως φοιτήτρια! Δεν έχω σκεφτεί ακόμη να πάω εκτός Ευρώπης, θα ήθελε μια σκέψη παραπάνω. Θα έπρεπε να σκεφτώ τι είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω, π.χ., θα έκανα πολύ καιρό να δω την αδελφή μου, στην οποία έχω τρομερή αδυναμία. Οι φίλοι και η προσωπική μου ζωή θα μπορούσαν να με κρατήσουν εδώ. Είμαι, πάντως, διατεθειμένη να κάνω ό,τι πιστεύω πως θα με πάει μπροστά στη δουλειά.
Ποια είναι η κούκλα Ελενίτσα της διαφήμισης;
Πώς βιώνεις την επιτυχία της διαφήμισης με την «Ελενίτσα»;
Έχω κάνει κι άλλες διαφημίσεις και είχα μια εμπειρία από γυρίσματα. Αυτή, όμως, η διαφήμιση είχε τρομερή επιτυχία. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο για μένα, κάτι που σου συμβαίνει σπάνια. Υλοποιήθηκε πολύ έξυπνα σαν σίριαλ και μάλιστα δεν έχω ιδέα τι θα γίνει στη συνέχεια.

Τι σου λένε στο δρόμο;
Κυρίως όταν κάνω μάθημα, επειδή διδάσκω ως βοηθός στο Πολυτεχνείο, έρχονται οι φοιτητές και με ρωτούν αν είμαι η «Ελενίτσα». Είναι ωραίο όλο αυτό, κολακευτικό. Μου γράφουν και πολλοί στο Facebook.

Ο Λεωνίδας;
Ο Λεωνίδας είναι τρομερός, με πολύ χιούμορ. Άψογος επαγγελματίας, έχουμε κρατήσει επαφές και μιλάμε.

Δεν βλέπεις τηλεόραση, θα δούλευες όμως στην τηλεόραση;
Αν ήταν κάτι που μου ταίριαζε και μου έβγαινε χρονικά, γιατί όχι; Επικοινωνιακά για μένα θα ήταν καλό, αλλά δεν θα μπορούσα, π.χ., να κάνω lifestyle, γιατί δεν το γνωρίζω. Αν υπήρχαν εκπομπές τεχνολογίας, θα ήταν καλό για μένα, επειδή γνωρίζω καλά το αντικείμενο.

Πώς διασκεδάζεις;
Ταινίες στο σπίτι, σινεμά, αλλά το βράδυ ένα ποτό θα το πιω. Είμαι του έξω γενικά, αλλά μπουζούκια δεν πάω συχνά. Έχω να πάω ενάμιση χρόνο. Όταν πηγαίνω, πάντως, μου αρέσει! Προτιμώ κάτι πιο χαλαρό, ένα μπαράκι, π.χ., για να μιλήσω και με τους φίλους μου.

Είσαι με κάποιον αυτή την περίοδο;
Είμαι μια χαρά και προτιμώ να αλλάξουμε θέμα!

Ψηφίζεις;
Φυσικά. Έχω αλλάξει και κόμμα! Ψηφίζω με βάση το τι θέλω. Έχω ψηφίσει άλλο κόμμα από αυτό που ψηφίζουν οι γονείς μου.

Αν γίνουν εκλογές, θα ψηφίσεις το ίδιο;
Δεν αλλάζω ριζικά την ψήφο μου. Είμαι εκτός των άκρων, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, διαφωνώ σε πολλά πράγματα με τα άκρα. Έχω ανοχή στη διαφορετικότητα, μου αρέσουν κιόλας οι διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή που όλα είναι πολύ δύσκολα, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια συνεργασία όλων των λογικών θέσεων. Δεν έχει να κάνει αυτή τη στιγμή με κόμματα και χρώματα. Η υπεύθυνη στάση απέναντι στην Ελλάδα είναι τα κόμματα να βρουν μια μέση λύση και να συνεργαστούν. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η Χρυσή Αυγή υπάρχει καν ως επιλογή να τους ψηφίσεις. Οι νέοι εξοργίζονται από πολλά που γίνονται κι όταν σε καταπιέζουν πάρα πολύ, τείνεις να παραλογίζεσαι.

Έζησες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια;
Όλοι κόψαμε κάτι από αυτά που κάναμε. Έπρεπε να κάνω αναπροσαρμογή των σχεδίων μου, έλεγα ότι θα φύγω, θα πληρώνω master. Δεν ήταν κάτι αρνητικό όμως, γιατί πάντα έχω plan A και plan B. Για όλη την Ελλάδα τα πράγματα δεν πήγαν όπως περιμέναμε, ζούσαμε σε ένα συννεφάκι, ήμασταν πολύ large, σπάταλοι όλοι. Τώρα πια σφίγγουν τα λουριά κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Όλοι υποφέρουν, δεν λέω ότι η κρίση είναι καλή, προς Θεού! Απλά σκέφτομαι την καλή πλευρά που μπορεί να έχει.

protothema.gr