Ποια είναι η αίσθηση του θανάτου; Ένας άνθρωπος που πέθανε δύο φορές απαντά…

Ποια είναι η αίσθηση του θανάτου; Ένας άνθρωπος που πέθανε δύο φορές απαντά…

Αν και αντιφατικό, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής…

Τι συμβαίνει σε αυτό που αποκαλούμε συνείδηση, πού πάμε όταν πεθαίνουμε; Ένας άνδρας που πέθανε δύο φορές, για περίπου δύο λεπτά, και επανήλθε στη ζωή, ύστερα από ένα φοβερό ατύχημα που είχε με την μοτοσικλέτα του τη μία φορά και από υπερβολική δόση παυσιπόνων την άλλη, προσπάθησε να εξηγήσει τι «αισθάνθηκε» τη στιγμή του θανάτου και για όσο είχε συνείδηση, απαντώντας σε ερωτήσεις στην ιστοσελίδα Reddit.

«Η πρώτη φορά ήταν πριν το ατύχημα και το μόνο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου ήταν «oh fuck». Τη δεύτερη φορά δεν είχα ιδέα. Πονούσα πολύ και ξαφνικά δεν υπήρχε τίποτα, απλά δεν υπήρχε ζωή.

Μετά ένιωσα να με ξυπνάνε και συνέχισα να πονάω

Σχετικά με την αίσθηση του θανάτου αναφέρει: «Ήταν απλά ένα μαύρο κενό. Δεν είχα σκέψεις, ούτε συνείδηση, τίποτα. Και τις δύο φορές απλά δεν ήμουν εκεί. Ήταν όλα μαύρα. Θα το περιέγραφα σα να κοιμήθηκα.

Ένα σύντομο ύπνο χωρίς όνειρα, που ξυπνάς και αισθάνεσαι σαν να έχεις κοιμηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν στην πραγματικότητα «λείπεις» μόλις 15 λεπτά».

Σχετικά με το πώς είναι βέβαιος ότι πέθανε απαντά:
«Ο μόνος λόγος που το ξέρω είναι γιατί οι γιατροί ήταν υποχρεωμένοι να μου πουν ότι πέθανα. Αν οι γιατροί δεν μου έλεγαν τίποτα θα σκεφτόμουν απλά ότι πήρα ένα υπνάκο χωρίς όνειρα».

Και καταλήγει, απαντώντας στο επίμαχο ερώτημα: «Σας απαντώ λοιπόν ναι και όχι. Βίωσα κάτι. Κι αυτό το κάτι ήταν τίποτα».

onmed.gr