Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Ν. Παπάζογλου

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Ν. Παπάζογλου

Υπό τους ήχους των αγαπημένων τραγουδιών του, που τραγουδούσε πλήθος κόσμου, κηδεύτηκε το απόγευμα στην Τούμπα -όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική- , ο σπουδαίος και αγαπημένος τραγουδοποιός Νίκος Παπάζογλου. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη από τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα και η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Το “παρών” στην κηδεία έδωσαν πολλοί καλλιτέχνης, όπως – μεταξύ άλλων-  ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Γλυκερία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μαριώ, η Ελένη Ράντου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Πασχάλης Τερζής, ο Βασίλης Καρράς, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Πασχάλης Αρβανιτίδης
Στεφάνια έστειλαν – μεταξύ άλλων – η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου, ο ΛάκηςΛαζόπουλος και το υπουργείο Πολιτισμού

Στην κηδεία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου – και πολύς νεαρόκοσμος- που τον αποχαιρέτισε με τραγούδια και χειροκροτήματα.

Ο Νίκος Παπάζογλου, ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, έχασε χθες τη “μάχη” με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 63 ετών. Έφυγε από τη ζωή μόλις 40 ημέρες από το θάνατο του φίλου και συνεργάτη του Μανώλη Ρασούλη

Γεννημένος στη γειτονιά του “Κουλέ-Καφέ”, στις παρυφές της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, στις 20 Μαρτίου του 1948, έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και συμμετείχε ως τραγουδιστής μόλις το 1965 στο Θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα “Olympians”. 

Σημαντική για την καριέρα του ήταν η συνάντηση – τη δεκαετία του 80 – με τον Δ. Σαββόπουλο και τον Μ. Ρασούλη, που “χτύπησαν” δυναμικά με την “Εκδίκηση της Γυφτιάς”,  μία δουλειά – σταθμός για την ελληνική μουσική.

Τη δεκαετία του 90 δημιουργεί μερικούς από τους πιο γνωστούς προσωπικούς του δίσκους, όπως το “Χαράτσι” και τα “Σύνεργα” που περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο δημοφιλή του τραγούδια. Χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα αγαπητός για τον απλό του χαρακτήρα, “έντυσε” με τα τραγούδια του στιγμές από τις ζωές όλων μας.

Με την περιοχή της Τούμπας ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος καθώς τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια είχε ιδρύσει και λειτουργούσε στην περιοχή το στούντιο ηχογραφήσεων “Αγροτικόν” όπου ηχογράφησαν δίσκους τους, δεκάδες καλλιτέχνες της νεώτερης ελληνικής μουσικής σκηνής. 

Την ώρα της κηδείας, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίαζε κανονικά, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις από δημοτικούς συμβούλους να δοθεί το όνομα του σε κεντρική οδό της πόλης. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε επίσης να δοθεί το όνομα του Νίκου Παπάζογλου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας ή στο Δημοτικό Ωδείο.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ