Πήγε να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, έφτιαξε αυτοσχέδιο πύραυλο και σκοτώθηκε (video)

Πήγε να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, έφτιαξε αυτοσχέδιο πύραυλο και σκοτώθηκε (video)

Πήγε να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, έφτιαξε αυτοσχέδιο πύραυλο και σκοτώθηκε (video)

Πέθανε προσπαθώντας να εκτοξευθεί στο διάστημα για να ανακαλύψει αν όντως η Γη είναι επίπεδο ο Μάικ Χιούτζες.

Ο 64χρονος «Mad» Mike Hughes έχασε τη ζωή του, όταν ο αυτοσχέδιος πύραυλός του συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του.

Ο άτυχος άνδρας αυτοαποκαλούταν επιστήμονας, εφευρέτης και οπαδός του κινήματος της Επίπεδης Γης.

Όνειρο του ήταν να επισκεφθεί το διάστημα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο η Γη είναι στρογγυλή ή -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- επίπεδη.

Τελικά κατάφερε να φτάσει τα 1.525 μέτρα, πριν ο πύραυλος του συντριβεί.

Όπως φαίνεται η εκτόξευση θα προβαλλόταν σε μια νέα σειρά για ερασιτέχνες κατασκευαστές αυτοσχέδιων πυραύλων των ΗΠΑ.

Το δίκτυο «Science channel» επιβεβαίωσε τα τραγικά νέα. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά του. Ήταν πάντα το Το όνειρό του να πραγματοποιήσει αυτή την εκτόξευση και το Science Channele ήταν εκεί για να παρουσιάσει το χρονικό του ταξιδιού του».

Με τη βοήθεια του συνεργάτη του Waldo Stakes κατάφερε να φτάσει τα 1.525 μέτρα, ενώ το εγχείρημα κόστισε 18.000 δολάρια.

Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης με αυτοσχέδιο πύραυλο. Τον Μάρτιο του 2018, ο Mad Mike εκτοξεύτηκε σε ύψος 571 μέτρων.

Η πτήση όμως διήρκεσε για ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού προσγειώθηκε ανώμαλα στην έρημο Mojave. Το εγχείρημα έληξε με μερικές εκδορές και μελανιές στα πόδια και την πλάτη.

Τότε, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει και στο βίντεο, το αλεξίπτωτό του ήταν αυτό που τον έσωσε. Η μοίρα όμως αυτή τη φορά επιφύλασσε άδοξο τέλος για τον ριψοκίνδυνο Mike. Σύμφωνα με το Metro.co.uk. το αλεξίπτωτό του εθεάθη να πέφτει, χωρίς ο ίδιος να είναι δεμένος….

mixanitouxronou.gr