Πάτρα: «Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας που ξέθαψαν… – Μάνος Δασκαλάκης: «δεν υπήρξε έρωτας με την Ρούλα»

Πάτρα: «Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας που ξέθαψαν… – Μάνος Δασκαλάκης: «δεν υπήρξε έρωτας με την Ρούλα»

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής 15 Απριλίου. Τα όσα έγιναν γνωστά για το τάμπλετ της Τζωρτζίνας λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής, επιβεβαίωσαν την πληροφορία που είχε φτάσει στο «Τούνελ» δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Μάρτυρας είχε κάνει γνωστό πως η «μητέρα» έθαψε την 9χρονη κόρη της μαζί με το τάμπλετ της. Μετά την αποκάλυψη της εκπομπής, η ανακρίτρια που ερευνά τη δολοφονία του παιδιού, έδωσε εντολή για την ανάσυρση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον τάφο.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια φαίνεται ότι δείχνουν αναζητήσεις της μητέρας για επικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες, λίγες ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκαν ειδοποιήσεις της Google με ομοειδή προϊόντα της κεταμίνης. Παρόμοιες αναζητήσεις από την κατηγορούμενη, εντοπίζονται και στο κινητό της τηλέφωνο.

Στην εκπομπή προβλήθηκε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Μάνου Δασκαλάκη, πατέρα των παιδιών.

«Δεν υπήρξε ποτέ έρωτας με αυτή τη γυναίκα», ανέφερε, εννοώντας τη Ρούλα.

Το «τρίτο πρόσωπο», στο οποίο ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανακρίτρια ως αιτία του χωρισμού του από τη γυναίκα του, μίλησε στο «Τούνελ».

«Μακάρι να μην την είχα γνωρίσει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν και άλλες συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με την κατηγορούμενη μητέρα.

Η οργή της Ρούλας για την παράλληλη σχέση που διατηρούσε ο άνδρας της, η «συγχώρεση» και οι απειλές…

Καθηγητές ιατροδικαστικής από Γερμανία και Θεσσαλονίκη, μίλησαν αποκλειστικά στο «Τούνελ» για τις υποθέσεις – «καρμπόν» με αυτή της Πάτρας και το πώς τις «φώτισαν».

Τι λέει στο «Τούνελ» το «τρίτο πρόσωπο»…

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με το «τρίτο πρόσωπο» που φέρεται να μπήκε ανάμεσα στον Μάνο και τη Ρούλα, πριν το θάνατο της Ίριδας.

«Που να φανταστώ τι γινόταν; Όχι μόνο εγώ… Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο. Δεν το πίστευα στην αρχή. Λέω εντάξει. Δεν γίνεται αυτό. Μέχρι που τελικά φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Έχω πέσει από τα σύννεφα. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν θα ήθελα ποτέ να είχα γνωρίσει αυτή την κοπέλα. Μου είχε πει ότι ο Μάνος έχει φύγει από το σπίτι. Τα κλασσικά, αυτά που βγαίνει και λέει τώρα. Ότι “είναι αλλού ο Μάνος”, ότι “έχουμε χωρίσει”… αυτά. “Μην τον φοβάσαι” και κάτι τέτοια, μου έλεγε. Ότι δεν πρόκειται να τα ξαναβρούν. Αυτά και μετά μάθαινα ότι είναι ξανά μαζί. Λυπάμαι για όλα και πιο πολύ για τα παιδάκια που χάθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνδρας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Θα παραδώσω το ηχητικό της Ρούλας στη Δικαιοσύνη…»

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην Αγγελική Νικολούλη, ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλά για όλα.

«Οι γιατροί ζήτησαν να δει τη Ρούλα ένας ψυχίατρος. Πήγες εσύ και είπες “πάτε να βγάλετε την γυναίκα μου τρελή”;» ρώτησε η δημοσιογράφος τον πατέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, με τον ίδιο να το παραδέχεται, αλλά να δικαιολογεί την πράξη του:

«Εμένα δεν μου πέρασε τίποτα από το μυαλό τότε και συνεχίσαμε τη ζωή μας μετά τα νοσοκομεία. Μιας και οι γιατροί το είχαν πάρει όλοι χαμπάρι, γιατί τώρα πάμε να βγάλουμε όλοι τις ουρές μας απ’ έξω, τότε τι κάνανε;»

Ο πατέρας στις επίμονες ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη, εμμένει πως δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για τη μητέρα των παιδιών του τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

«Αν αναρωτιόμουν, θα τα είχα αφήσει έτσι; Θα την στήριζα μέχρι τέλους; Εγώ επικοινωνούσα με τους αρμόδιους γιατρούς για να μάθω εάν το πρόβλημα είναι γονιδιακό, όπως μου έλεγε η Ρούλα, αλλά δεν τους έβρισκα στο τηλέφωνο. Η ίδια μου μετέφερε ότι υπάρχουν περαιτέρω εξετάσεις, που καθυστερούν.»

Περιγράφει τα συναισθήματά του μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο της έξι μόλις μηνών Ίριδας, αλλά και τις αντιδράσεις της συζύγου του.

«Τα έχασα τελείως, έπεσα κάτω, δεν μπορούσαν να με κρατήσουν τα πόδια μου και η Ρούλα σπάραζε. Έκλαιγε ασταμάτητα.»

Δίνει απαντήσεις και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας.

Υποστηρίζει ότι ήταν καταβεβλημένος από τους θανάτους των δύο παιδιών του, αλλά ξεσπούσε όση ώρα ήταν στη δουλειά, καθώς δεν ήθελε να δείξει το θρήνο του μπροστά στην Τζωρτζίνα.

«Είπα σ’ έναν φίλο μου ότι δεν αισθάνομαι καλά, ότι θέλω τη βοήθειά του. Να πάω σε έναν γιατρό, δε νιώθω καλά γιατί χάνω τον έλεγχο, είχα πολλά νεύρα. Η Ρούλα όταν την έπαιρνα τηλέφωνο, έκλαιγε συνέχεια.»

Ο σύζυγος της κατηγορούμενης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ηχητικό, απειλητικό μήνυμα που έχει στη διάθεσή του και φαίνεται πως «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ναι, αν χρειαστεί θα δοθεί στη Δικαιοσύνη. Σε αυτό το μήνυμα μιλάει απειλητικά για εμένα, όχι για τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρξε ποτέ έρωτας με αυτή τη γυναίκα…»

Ο πατέρας αναφέρθηκε  και στην ιδιαίτερη σχέση που είχε με τη μεγαλύτερη κόρη του, Τζωρτζίνα.

«Η Τζωρτζίνα ήταν πανέξυπνη, ένα παιδί που δεν μπορώ να το περιγράψω. Από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε ήταν προσκολλημένη πάνω μου», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης, με τη δημοσιογράφο να τον ρωτά:

«Μήπως αυτό δεν άρεσε στη μητέρα της και ήθελε να το χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή εναντίον σου;»

«Δεν ξέρω», ήταν η απάντησή του.

«Η Τζωρτζίνα ήταν 8 χρονών και εάν ήταν απόπειρα ασφυξίας ή το οτιδήποτε, θα μπορούσε να αντιδράσει. Δεν μπορώ να διανοηθώ το τι έχει γίνει εκείνη την ημέρα.»

Αναφορικά με την ουσία κεταμίνη, που προκάλεσε το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, αλλά και τον τρόπο προμήθειάς της, ξεκαθάρισε πως αυτός και ο πατέρας του δε θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση.

«Δεν μπορεί να μας περάσει από το μυαλό για το πώς την προμηθεύτηκε. Θα ψαχτούν όλα από τους αρμόδιους για τα όσα λέγονται για τη φαρμακαποθήκη, που εργάζεται ο πατέρας μου. Κανείς από την οικογένεια της Ρούλας δεν ανήκει στον χώρο των τοξικομανών, οπότε δε θα μπορούσε να την έχει αποκτήσει από εκεί.»

Όπως δήλωσε, με τη σύζυγό του είχαν πάψει εδώ και καιρό να τους ενώνουν πράγματα και πως για χάρη της Τζωρτζίνας, έμειναν και πάλι μαζί, όταν σημαδεύτηκε από την τετραπληγία.

«Από την Τζωρτζίνα και μετά αποφασίζουμε να είμαστε μαζί για το παιδί και να δώσουμε τα πάντα για εκείνη. Θέλαμε να ζει μία φυσιολογική ζωή σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν υπήρχε ποτέ έρωτας με τη Ρούλα. Που να μου περάσει από το μυαλό ότι γίνονταν τέτοια πράγματα. Αγγελική δεν είναι εύκολο.»

Ρούλα: Τότε τον συγχώρησα και τον δέχτηκα πίσω…

Η Ρούλα μην μπορώντας να συγκρατήσει τον εκνευρισμό της, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, για τη σχέση του συζύγου της, αλλά και για ένα περιστατικό που την εξόργισε.

«Είχε με αυτή τη γυναίκα έξι μήνες σχέση παλαιότερα και τους ανακάλυψε ο φίλος της. Αυτός απείλησε τον Μάνο, εκείνος φοβήθηκε και ήρθε και μου τα είπε. Δεν τσακώθηκα μαζί του, τον συγχώρησα και τον δέχτηκα πίσω.»

Η Ρούλα τελευταία ήταν οργισμένη με την άλλη γυναίκα, που όπως πίστευε, τα είχε ξαναβρεί με τον Μάνο.

«Χθες ήταν παρέα μαζί της, άκουσα γυναίκα από μέσα στο τηλέφωνο. Ο Θεός να κατέβει κάτω, δεν μου το κάνεις καλά. Δεν πάει να λέει ο Μάνος ότι θέλει… ήταν στο σπίτι της στην Αθήνα. Είναι άνανδρο… Ο Μάνος μου είπε “δε σας αφορά η προσωπική μου ζωή”, για να πιστέψει η άλλη ότι μίλαγε σε δημοσιογράφο. Με τι όρεξη κάνουν αυτά που κάνουν, δηλαδή δεν έχασε παιδιά αυτός;»

«Άνθρωπος που έχει χάσει τρία παιδιά και η γυναίκα του κατηγορείται, ε δεν πάει με άλλη… Με τι μυαλό πάει και η άλλη με τον παντρεμένο, που η γυναίκα του κατηγορείται μέχρι και στην Αμερική ότι έχει σκοτώσει τα παιδιά της…»

«Θα κρατούσα κλειστό το στόμα της Τζωρτζίνας;»

Η Ρούλα ήθελε σε κάθε βαθμό να πείσει την Αγγελική Νικολούλη πως δε θα μπορούσε η ίδια να είχε προκαλέσει με κάποιο τρόπο τα όσα τραγικά συνέβησαν στα τρία παιδιά της.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν εκείνη δέχεται να βρεθούν για μία συνέντευξη διά ζώσης και όχι τηλεφωνικά, φρόντισε να αποφύγει με κάθε τρόπο τη συνάντηση αυτή, ενώ επέμενε για το «σπάνιο γονίδιο».

«Μόλις βγουν οι τοξικολογικές, ναι, τότε μπορούμε να βρεθούμε. Εγώ πιστεύω στο σπάνιο γονίδιο γιατί οι θάνατοι ήταν μαζεμένοι.»

Η ίδια εμφανιζόταν θυμωμένη γι’ αυτό που της συνέβη και επέμενε πως δεν ήταν η Τζωρτζίνα αυτή που βρήκε νεκρή την αδελφή της, όπως είχε πει μάρτυρας στο «Τούνελ».

«Όχι μόνο αναρωτιέμαι, θυμώνω κιόλας. Μεγάλη αδικία αυτό το πράγμα. Ελπίζω να βγει κάτι καλό και να σωθούν άλλα παιδάκια, μόνο αυτό. Εάν είχε βρει η Τζωρτζίνα νεκρή την αδελφή της, θα το είχε πει, δεν μπορείς να κρατήσεις το στόμα ενός παιδιού κλειστό.»

Η Ρούλα αναφέρθηκε και στην τέταρτη εγκυμοσύνη της, πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Είχα μείνει έγκυος μετά το χαμό της Ίριδας, αλλά προχώρησα στην άμβλωση γιατί έτσι με παρότρυναν και οι γιατροί. Θα ήταν ανωριμότητα να το κρατήσω. Δεν παίζεις με τις ζωές των παιδιών.»

Νέα στοιχεία για τη σπιτονοικοκυρά του ζεύγους…

Νέα στοιχεία για την έρευνα γύρω από το θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους, Ευγενίας Κούτρα, ανέφερε στο «Τούνελ» ο δικηγόρος των συγγενών της, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εισέπραξαν μετά το θάνατο της γυναίκας, τη σύνταξή της από ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, επιβεβαιώθηκε το γεγονός από τον ΕΦΚΑ.

«Ποιος έλαβε τη σύνταξη της θανούσας; Μήπως εκείνος που είχε το πληρεξούσιο στα χέρια του;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είχε την ευθύνη -σύμφωνα και με το πληρεξούσιο- για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της 70χρονης γυναίκας, κάτι που σύμφωνα με τους συγγενείς της, δεν έγινε ποτέ.

«Έχουμε καταθέσει αίτημα για την εκταφή της σπιτονοικοκυράς για να διαπιστώσουμε την αιτία του θανάτου της», συμπλήρωσε.

Πάτρα 1965: Το φονικό στην οικογένεια που σημάδεψε τη Ρούλα…

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της οικογένειας Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Μια ανείπωτη τραγωδία τους σημάδεψε και συγκλόνισε την Πάτρα πριν 57 ολόκληρα χρόνια. Τότε που η γιαγιά της κατηγορούμενης, βρήκε βίαιο, ασφυκτικό θάνατο από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Εκείνος 20 ετών και εκείνη 18. Την έλεγαν Σωτηρία και την φώναζαν Ρούλα, όπως και τη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών.

Η άτυχη Σωτηρία Πεφάνη γνώρισε τον σύζυγό της στα 15 της χρόνια. Οι γονείς της αντέδρασαν και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία. Κατηγορήθηκε  για αποπλάνηση ανηλίκου και οδηγήθηκε στις φυλακές Πατρών.

Προκειμένου να αποφύγει πιθανή καταδίκη του, παντρεύτηκε τη νεαρή κοπέλα στις 27 Φεβρουαρίου 1962 μέσα στο Τμήμα Μεταγωγών. Μετά από λίγους μήνες ήρθε στον κόσμο το παιδί τους, ο Ανδρέας, ο πατέρας της Ρούλας.

Ο έγγαμος βίος τους εμφάνιζε προβλήματα. Εκείνος, όπως γράφουν τα δημοσιεύματα της εποχής, τη ζήλευε παθολογικά, ήταν εμμονικός και διαρκώς την παρακολουθούσε, πιστεύοντας πως είχε παράλληλες σχέσεις. Το πάθος του θα αποτελούσε το κίνητρο για τα όσα θα έκανε στη συνέχεια…

Ενώ βρίσκονται σε διάσταση και με το διαζύγιο να εκκρεμεί δικαστικά, ο Παναγιώτης επέμενε εν μέσω εντάσεων και καυγάδων για επανασύνδεση, εισπράττοντας όμως την άρνηση της Σωτηρούλας. Η τελευταία τους συνάντηση θα ήταν μοιραία. Αρνούμενος να δεχτεί την απόρριψη από αυτήν και την οικογένειά της, τη στραγγάλισε μέχρι να εκπνεύσει στα χέρια του. Το άγριο έγκλημά γίνεται πρωτοσέλιδο.

Ο Παναγιώτης Πισπιρίγκος καταδικάζεται σε ισόβια, αλλά αποφυλακίζεται 15 χρόνια αργότερα, το 1980, λόγω καλής διαγωγής, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής του.

Θύμα της οικογενειακής  τραγωδίας το μόλις 14 μηνών αγοράκι που έμεινε πίσω. Όταν παντρεύτηκε και έκανε το πρώτο του κορίτσι, του έδωσε το όνομα Ρούλα, τιμώντας έτσι τη δολοφονημένη του μητέρα, Σωτηρία. Πρόκειται για τη γυναίκα που σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο βαριά κατηγορία, αυτή της δολοφονίας της κόρης της. Το «Τούνελ» συνομίλησε μαζί του.

«Ο πατέρας μου δικάστηκε, καταδικάστηκε και βγήκε με εξαιρετική διαγωγή και με υπογραφή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας. Από την πρώτη ημέρα που αποφυλακίστηκε, έψαξε να με βρει κι αυτό σήμαινε πολλά για μένα. Δεν αδιαφόρησε, όπως δεν αδιαφορώ εγώ τώρα για τα παιδιά μου και για τα εγγόνια μου.»

Η εκπομπή σχεδόν έξι δεκαετίες μετά, αναζήτησε συγγενείς της άτυχης Σωτηρίας και εντόπισε την πρώτη ξαδέλφη της. Θυμάται την τραγωδία αυτή σαν παραμύθι που της έλεγαν οι δικοί της.

Η «Μήδεια» του Κορδελιού που σκότωνε τα παιδιά της στο νοσοκομείο…

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τρία παιδιά νεκρά, τη «μητέρα» προφυλακισμένη και τον πατέρα πλέον απέναντί της, στη Θεσσαλονίκη οι παλιότεροι θυμούνται  μια ξεχασμένη ιστορία με απίστευτες ομοιότητες.

Στο μακρινό 1985 η Κατερίνα, μια 26χρονη μητέρα φαρμάκωσε τα δύο από τα τρία παιδιά της, ηλικίας 6 και 7 ετών και συνελήφθη λίγο πριν κάνει το ίδιο και στο τρίτο.

Η «Μήδεια» από το Κορδελιό, η φριχτή φόνισσα, η ψυχρή και αμετανόητη παιδοκτόνος όπως έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής, νάρκωνε μέχρι θανάτου με βαρβιτουρικά χάπια τα παιδιά της ακόμη και κατά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο οπού διακομίζονταν. Η μητέρα τους, δήλωνε στους γιατρούς πως πάσχουν από επιληψία.

Ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, Δημήτρης Ψαρούλης ήταν ο ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το πρώτο από τα άτυχα παιδιά και εκείνος που θα έλυνε τελικά το γρίφο της υπόθεσης. Όταν ανέλαβε την περίπτωση της 6χρονης Μαρίας, τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του ήταν λιγοστά και το αίτιο θανάτου, αδιευκρίνιστο.

Όμως αμέσως μετά ακολουθήσε ο 7χρονος Ζήσης. Το παιδί εισάγεται στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά τον θάνατο της αδελφούλας του και κοιμόταν επίσης  σχεδόν μόνιμα. Το αγοράκι πεθαίνει με μοναδικό άνθρωπο δίπλα του την 26χρονη μητέρα του. Και εκεί το αίτιο αδιευκρίνιστο.

Μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών και μόλις μία εβδομάδα αφότου έθαψε το δεύτερο θύμα της, άρχισε να δηλητηριάζει το τρίτο της παιδί. Το μικρό κοριτσάκι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, έχοντας ήδη βαριά συμπτώματα από τα βαρβιτουρικά χάπια που όπως αποδείχθηκε, της έδινε κρυφά η μητέρα της για να τη σκοτώσει, όπως είχε κάνει με τα άλλα δύο της παιδιά. Το παιδί ωστόσο κάποια στιγμή ξερόβηξε, σαν να πνίγεται και οι γιατροί και νοσηλευτές έκπληκτοι, είδαν ένα χάπι να βγαίνει από το στόμα της.

Το κουβάρι του μυστηρίου και γύρω από τον θάνατο των άλλων παιδιών ξετυλίγεται. Οι υποψίες σαφώς στραμμένες στο πρόσωπό της μητέρας.

Η ίδια υπό επίβλεψη δεν ξαναβρήκε ευκαιρία να δώσει το φάρμακο και  η υγεία της μικρής άρχισε να βελτιώνεται σαν από θαύμα.

Οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και ομολόγησε μια δολοφονία και μια απόπειρα. Αρνήθηκε ότι σκότωσε το πρώτο παιδί. Τα αδιάσειστα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές και τα πανομοιότυπα συμπτώματα που είχε το παιδί πριν πεθάνει, κατέρριψαν τους ισχυρισμούς της. Καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αποδίδοντας την πράξη της στο μίζερο οικογενειακό περιβάλλον που ζούσε και την καταπίεση από τον σύζυγό της.

Η Κατερίνα του Κορδελιού, η Μήδεια του 1985 έχει αποφυλακιστεί. Κοντά σαράντα χρόνια μετά, κρατά κρυφό το σκοτεινό παρελθόν της με τη φροντίδα της κόρης της, εκείνου του παιδιού που από τύχη γλίτωσε από τα χέρια της.

Το «Τούνελ» την εντόπισε στη Θεσσαλονίκη, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει.

«Τι ψάχνετε μετά από τριάντα επτά χρόνια;», ήταν η απάντησή της.

«Ψάξτε οστά, νύχια και μαλλιά…»

Τριάντα επτά χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Ψαρούλης, είχε καταφέρει να λύσει το γρίφο της υπόθεσης που θυμίζει πολύ τα όσα παρακολουθεί σοκαρισμένο το πανελλήνιο στην Πάτρα.

Οι συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, του ξύπνησαν μνήμες από το 1985 και δηλώνει στο «Τούνελ» πως η επιστήμη θα βρει τις απαντήσεις.

«Οπωσδήποτε μας γύρισε στην εποχή εκείνη γιατί κι εμείς είχαμε μια φαρμακευτική δηλητηρίαση. Μπορεί να λυθεί το ζήτημα αλλά θέλει λίγο δουλειά.»

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής τονίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών.

«Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης ή της Θεσσαλονίκης. Το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν, είναι πιθανό. Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και δύο χρόνια μετά, θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση.»

Γερμανία: Ο ιατροδικαστής που «φώτισε» παρόμοιες δολοφονίες παιδιών, μίλησε στο «Τούνελ»…

Ο ιατροδικαστής που ανέδειξε την υπόθεση με τους τρεις ύποπτους θανάτους βρεφών στη Γερμανία, μίλησε αποκλειστικά στο «Τούνελ» για το πώς οι Αρχές κατάφεραν να την διαλευκάνουν, αλλά και για τα κοινά στοιχεία με αυτήν της Πάτρας.

«Οι πρώτες δύο υποθέσεις θανάτου κατεγράφησαν από τις αρμόδιες αρχές ως περιπτώσεις αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Όμως, όταν λάβαμε και την τρίτη, μας μπήκαν οι πρώτες υποψίες. Είναι στατιστικά απίθανο να υπάρχουν τυχαίοι φυσικοί θάνατοι τριών παιδιών στην ίδια οικογένεια. Είναι μάλιστα τόσο απίθανο, ώστε για εμάς η μόνη λογική εξήγηση ήταν ότι και στις τρεις περιπτώσεις μιλάμε για ανθρωποκτονία. Το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο πλέον ήταν το πώς θα μπορούσε αυτό να αποδειχθεί. Δε γίνεται ξαφνικά σε υγιή μικρά παιδιά να σταματήσει να χτυπάει έτσι απλά η καρδιά. Εάν όμως υπάρχει κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα κάποια ουσία με την οποία έχει δηλητηριαστεί ένα παιδί, όπως η κεταμίνη, μιλάμε για ένα λογικό αίτιο, το οποίο θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τον θάνατο. Ανάλογα φυσικά με τη δοσολογία, ο θάνατος μπορεί να επέλθει πολύ γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ιατροδικαστικής στο Ινστιτούτο Γκίσεν, Δρ. Ράινχαρντ Ντετμάγιερ.

Τα όσα είπε για τα «όπλα» των τριών δολοφονιών, τα πανάκια των παιδιών, που ήταν και αυτό με το οποίο δολοφονήθηκαν, προκαλούν ανατριχίλα.

«Στην περίπτωση των θανάτων των παιδιών της Γερμανίας είχε προκληθεί βίαιος ασφυκτικός θάνατος. Η μητέρα είχε χρησιμοποιήσει και στα τρία βρέφη ένα πανάκι, το οποίο είχε χώσει μέσα στη στοματική κοιλότητα των παιδιών της, μέχρι που αυτά πέθαναν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στον τραυματισμό κάποιων αγγείων, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί στην υπόθεση της Πάτρας εάν οι κηλίδες αίματος πάνω στο πανάκι προέρχονται από το ίδιο το παιδί. Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί μέσω γενετικής εξέτασης.»

Τη συνέντευξη για λογαριασμό του «Τούνελ», πήραν οι συνάδελφοι Νικόλαος Σκριτλής και Αλίκη Μαχαίρα, από την ιστοσελίδα της ομογένειας, που εδρεύει στο Μόναχο, GRland.info.

«Η επιμονή της κατηγορούμενης για ασφυκτικό θάνατο του μωρού…»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Οι Αρχές αντιμετωπίζουν τώρα συνολικά την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών.

Ερευνάται εάν οι θάνατοι των δύο μικρότερων κοριτσιών, είναι και αυτοί δολοφονίες. Δύο εισαγγελείς έχουν υπό την εποπτεία τους τις υποθέσεις σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Αποφάσισαν να ορίσουν επίσημα δύο έμπειρους ιατροδικαστές, οι οποίοι από κοινού επανεξετάζουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών και επαναξιολογούν τα πάντα σχετικά με τις αιτίες που επέφεραν το θάνατό τους. Μέχρι τώρα, ερευνούσαν άτυπα την υπόθεση της Μαλένας και όλα έδειχναν ότι οδηγούνταν σε ασφυκτικό θάνατο.

«Μίλησε» και η Ίρις…

Για την Ίριδα τα στοιχεία φαίνεται να οδηγούν στη λύση του γρίφου, «δείχνοντας» δολοφονία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τούνελ», «μιλάνε» οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος του παιδιού και «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να αναζητούσε διαδικτυακά από δική της συσκευή ουσίες που επιφέρουν τον θάνατο. Οι απαντήσεις για το πότε χρονικά έκανε αυτή την αναζήτηση, θα δοθούν απευθείας στην Ανακρίτρια. Σχετικά με την κεταμίνη, φέρεται να αναζητά διαδικτυακά πληροφορίες, λίγο πριν την σύλληψή της και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το έπραξε σκόπιμα, προκειμένου να δημιουργήσει άλλοθι.

Οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Νοσηλευτής που έχει ήδη μιλήσει στις Αρχές, ζωντανεύει στο «Τούνελ» τις στιγμές που η 6μηνών Ίριδα διακομίσθηκε νεκρή στο Καραμανδανειο.

«Η μάνα γονάτισε όταν ζήτησε να δει το παιδί. Ο Μάνος άρχισε να φωνάζει δυνατά μέσα στο νοσοκομείο “έναν γιατρό, έναν γιατρό, μην πάθει κάτι η γυναίκα μου”… ενώ ήμασταν όλοι δίπλα τους, νοσηλευτές, ο αναισθησιολόγος, όλοι και εκείνος συνέχιζε να φωνάζει. Αυτό ήταν λίγο θεατρικό και κοιταζόμασταν με απορία μεταξύ μας, αλλά εντάξει, θεωρήσαμε ότι ήταν οι άνθρωποι χαμένοι, ας πούμε. Αυτό που μας παραξένεψε ήταν ότι μετά έπεσε κάτω ο πατέρας και άρχισε να κλαίει και αυτή τον χάιδευε, τον φιλούσε και του έλεγε “δεν πειράζει, είμαστε νέοι, θα κάνουμε κι άλλα παιδιά”.»

Ρωτούσε για ασφυκτικό θάνατο…

Αίσθηση προκαλούν και οι πληροφορίες για τις επισκέψεις της κατηγορούμενης μετά του συζύγου της στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών μετά τον θάνατο της Ίριδας. Ρωτούσε επίμονα αν ένας ενδεχόμενος ασφυκτικός θάνατος του μωρού, θα μπορούσε να ανιχνευτεί υπερβαίνοντας κατά πολύ το εύλογο ενδιαφέρον.

Η ιατροδικαστής την ρώτησε γιατί αυτή η επιμονή να μάθει και η μητέρα αποκρίθηκε τότε ότι φοβόταν πως αιτία της κατάληξης του παιδιού ήταν το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην Αγγελική Νικολούλη και ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

anikolouli