«Πάρτι» συνωστισμού ξανά στην παραλία της Θεσσαλονίκης με ποτά take away – Τους διέλυσε η Αστυνομία (video)

«Πάρτι» συνωστισμού ξανά στην παραλία της Θεσσαλονίκης με ποτά take away – Τους διέλυσε η Αστυνομία (video)

«Πάρτι» συνωστισμού ξανά στην παραλία της Θεσσαλονίκης με ποτά take away – Τους διέλυσε η Αστυνομία (video)

Οι ίδιες εικόνες με την 25η Μαρτίου, με τον κόσμο να συνωστίζεται κατά εκατοντάδες έξω από μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, για να πάρει ένα ποτό take away, καταγράφηκαν και την Παρασκευή. Ωστόσο αυτή τη φορά, εκτός από τις κάμερες, πήγαν και οι… αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το GRTIMES, η αστυνομία έκανε επέμβαση αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους έξω από γνωστό καφέ μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένους ελέγχους στους θαμώνες, οι οποίοι άρχισαν να απομακρύνονται γρήγορα από το σημείο, βεβαιώνοντας μέχρι στιγμής πολλά πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Ο κόσμος, φαίνεται ότι επιστρατεύει διάφορες δικαιολογίες για να βγει από το σπίτι και να απολαύσει ένα ποτό, έστω και take away…

Η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κατοίκου από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε στείλει μήνυμα για μετάβαση στο… φαρμακείο. Ωστόσο,  βρέθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης με take away ποτό.

Μεγάλες ομάδες -νεαρών κυρίως- ατόμων από νωρίς παίρνουν τον καφέ ή το ποτό τους από επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και λειτουργούν αποκλειστικά με take away, ωστόσο στη συνέχεια αντί να αποχωρήσουν παραμένουν έξω από τον χώρο διασκεδάζοντας με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με το GRTIMES, ακόμα και μετά τις 21:00 ο κόσμος σε αρκετά σημεία συνέχισε να διασκεδάζει, με αποτέλεσμα η αστυνομία ναι επέμβει και σε άλλες περιπτώσεις καταστημάτων όπου οι πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι.

Έχει δοθεί η εντολή να ελέγχονται όλα τα άτομα που κυκλοφορούν έξω μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας και να επιβληθούν πρόστιμα όπου δεν δικαιολογείται η μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το “ντου” της Αστυνομίας, ο κόσμος σκορπίστηκε στα στενά αλλά πολλοί, πάλι δεν έφυγαν. Για αυτό και οι έλεγχοι “απλώθηκαν” σε πολλά σημεία της πόλης, όπως είναι οι οδοί Προξένου Κορομηλά, Βογατσικού, Μητροπόλεως κτλ.