Πάνω από τα όρια ασφαλείας η σκόνη το Σάββατο στην Κρήτη – Πότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Πάνω από τα όρια ασφαλείας η σκόνη το Σάββατο στην Κρήτη – Πότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Πάνω από τα όρια ασφαλείας η σκόνη το Σάββατο στην Κρήτη – Πότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας, παραθέτοντας την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Η μεταφορά σκόνης αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο, είπε ο κ. Λέκκας, αλλά οι ισχυροί άνεμοι θα κοπάσουν από την Παρασκευή ακόμα, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, την Κυριακή.

Αναλυτικά:

Παρασκευή

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Παρασκευή στους 22-23 βαθμούς Κελσίου στα νότια του νησιού και την ενδοχώρα, ενώ στα βόρεια θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς. Μπορεί να δούμε 28 βαθμούς σε κάποιες περιοχές όπου οι νοτιάδες γίνονται καταβάτες και η γεωμορφολογία συμβάλλει, είναι όμως καθαρά σημειακό. Οι άνεμοι από το μεσημέρι θα στραφούν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, η έντασή τους όμως εξασθενεί σημαντικά. Από το απόγευμα της Παρασκευής θα έχουμε αύξηση των ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σάββατο

Η μεταφορά σκόνης θα κορυφωθεί το Σάββατο και θα είναι αρκετά υψηλότερα των ορίων ασφαλείας, γι΄αυτό όσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αλλεργίες και έχουν ευαισθησία στη σκόνη, θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Θα υπάρχει θολότητα στην ατμόσφαιρα αύριο, θα είναι μια μέρα που απαιτεί προσοχή. Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση στη που μπορεί να ξεπεράσει τα 4 μποφόρ μόνο στα δυτικά του νησιού, ενώ στην υπόλοιπη Κρήτη θα φτάσουν στα 2-3 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 24-25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, ενώ στα νότια στους 20-21 βαθμούς.

Κυριακή

Την Κυριακή οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν δυτικοί, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει χαμηλότερα, σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και οι μέγιστες τιμές θα διαμορφωθούν κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή η σκόνη απομακρύνεται, και μεταφέρεται ανατολικότερα, ενώ σε μας η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει.

Εντός της επόμενης εβδομάδας υπάρχει ενδεχόμενο να ξαναδούμε θερμές μάζες και μεταφορά σκόνης, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα, θα πρέπει να αφήσουμε μερικές μέρες για να δούμε με ακρίβεια τί θα συμβεί.

zarpanews.gr