Πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού τον Νοέμβριο στην Κρήτη

Πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού τον Νοέμβριο στην Κρήτη

Ενδεικτικά του μεγέθους της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τα νούμερα του μηνός Νοεμβρίου που αποκαλύπτουν ότι ακόμα και σε περιοχές όπως η Κρήτη που θεωρείται ότι δεν έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, τα κρούσματα των τελευταίων 25 ημερών είναι τριπλάσια σε σχέση με τα κρούσματα των οκτώ προηγούμενων μηνών!

Ειδικότερα, 1.017 κρούσματα κορωνοϊού εξακριβώθηκαν μέσα σε 25 ημέρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα από 1η έως 25η Νοεμβρίου ενώ τους πρώτους οκτώ μήνες της πανδημίας τα καταγεγραμμένα κρούσματα έφτασαν συνολικά τα 362!

Από τα κρούσματα του Νοεμβρίου, τα 563 εξακριβώθηκαν στο Ηράκλειο, τα 294 στα Χανιά, τα 100 στο Ρέθυμνο και τα 60 στο Λασίθι.

Μάλιστα, τα 578 από αυτά έχουν εξακριβωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και θεωρούνται ως ενεργά. Από τα «ενεργά» τα 372 αφορούν το Ηράκλειο, τα 164 τα Χανιά, τα 59 το Ρέθυμνο και τα 27 το Λασίθι.

Ανάλογη είναι και η εικόνα των θανάτων καθώς τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό στην Κρήτη έχουν χάσει την ζωή τους το τελευταίο δεκαήμερο ενώ τέσσερις ήταν οι θάνατοι από κορωνοϊό συνολικά τους οκτώ προηγούμενους μήνες, με τους δύο όμως να αφορούν ασθενείς που είχαν μεταφερθεί στο Ηράκλειο με αεροδιακομιδές λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους. Εχθές ανακοινώθηκαν στην Κρήτη 30 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 20 στο Ηράκλειο, οκτώ στα Χανιά και από ένα σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

haniotika-nea.gr