Πανικός στον αέρα: Πάγος έσπασε το παρμπρίζ αεροπλάνου ανήμερα των Χριστουγέννων (video)

Πανικός στον αέρα: Πάγος έσπασε το παρμπρίζ αεροπλάνου ανήμερα των Χριστουγέννων (video)

Περίπου 200 επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι από τα σπίτια τους την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν το παρμπρίζ του αεροπλάνου που ταξίδευαν, έσπασε από ένα μεγάλο κομμάτι πάγου που έπεσε από άλλο αεροπλάνο, το οποίο πετούσε από πάνω τους.

aeweb

Το αεροσκάφος Boeing 777 εκτελούσε ταξίδι από το Λονδίνο στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα όταν συνέβη το ατύχημα. Ο πάγος έπεσε από το ένα αεροπλάνο στο άλλο, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ, παρά το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο για μεγάλες αντοχές, σαν αλεξίσφαιρο γυαλί.

Ευτυχώς, το αεροπλάνο κατάφερε παρά την ζημιά που υπέστη να φτάσει στο Σαν Χοσέ, αλλά στη συνέχεια δεν ήταν εφικτό να απογειωθεί ξανά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αποκλειστούν. Η ταλαιπωρία τους τελείωσε 50 ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων.

Μεταξύ των άτυχων επιβατών ήταν ένα ζευγάρι το οποίο βρισκόταν στον μήνα του μέλιτος και ήλπιζαν να φτάσουν στο Εδιμβούργο για να περάσουν τα Χριστούγεννα με την οικογένειά τους.

Εκπρόσωπος της British Airways ανέφερε: «Θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινή συγγνώμη στους επιβάτες αυτής της πτήσης, που είδαν να τα καταστρέφονται τα σχέδιά τους για τα Χριστούγεννα. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να επιτρέψουμε να πετάξει το αεροπλάνο αν δεν αισθανόμαστε ότι είναι απολύτως ασφαλές. Οι μηχανικοί μας έκριναν ότι δεν έπρεπε να πετάξει».