Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ο Χανιώτης αθλητής Νικόλας Θεοδώρου και η Σταυρούλα Τσολακίδου!

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ο Χανιώτης αθλητής Νικόλας Θεοδώρου και η Σταυρούλα Τσολακίδου!

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ο Χανιώτης αθλητής Νικόλας Θεοδώρου και η Σταυρούλα Τσολακίδου!

Για άλλη μια φορά μας έκαναν περήφανους με τις σκακιστικές τους επιτυχίες ο αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ Νικόλας Θεοδώρου και η αθλήτρια του Σ.Ο. Καβάλας Σταυρούλα Τσολακίδου!

Αυτή τη φορά ήταν με την ομάδα του Πανεπιστημίου St. Louis της Αμερικής όπου κατέκτησαν την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα αυτό που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού πήραν μέρος πάνω από 1.300 σκακιστές – φοιτητές από 400 Πανεπιστήμια 85 χωρών! Η ομάδα του Πανεπιστημίου St. Louis στην σύνθεσή της είχε δύο Έλληνες αθλητές, τον Θεοδώρου Νικόλα ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε στην 1η σκακιέρα αντιμετωπίζοντας μία σειρά γνωστών GM και την Σταυρούλα Τσολακίδου στην 4η σκακιέρα.

Για να φτάσει σ’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία το Πανεπιστήμιο του St. Louis χρειάστηκε να ξεπεράσει μεγάλα ονόματα και θεωρητικά ισχυρότερα που ενίσχυαν τις ομάδες άλλων Πανεπιστημίων και σίγουρα σε ένα μεγάλο βαθμό οφειλόταν στις πολύ σημαντικές νίκες του Νικόλα τόσο επί του Ρώσου GM Fedossev Vladimir (ΕΛΟ 2687) όσο και με τη νίκη του στον τελικό όπου αντιμετώπιζε τον Ρώσο GM Grigoriy Oparin (ΕΛΟ 2652) που αγωνιζόταν με την ομάδα του Πανεπιστημίου από το Μισσούρι της Αμερικής. Μία τεράστια επιτυχία για τους δύο αθλητές μας που διαγράφουν μία καταπληκτική πορεία στο χώρο του σκακιού.

Να τονίσουμε ότι ο Νικόλας σπουδάζει στην Αμερική εφαρμοσμένη Φυσική και η Σταυρούλα Τσολακίδου Ψυχολογία με πλήρη υποτροφία που τους πρόσφεραν από το Πανεπιστήμιο St. Louis λόγω των εξαιρετικών επιδόσεών που είχαν στο σκάκι.

Συγχαρητήρια Νικόλα και Σταυρούλα που για άλλη μια φορά μας κάνατε περήφανους τιμώντας τόσο το σύλλογό μας όσο βέβαια και γενικότερα τη χώρα μας!

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ο Χανιώτης αθλητής Νικόλας Θεοδώρου και η Σταυρούλα Τσολακίδου! (φωτο)