Οσμή… σκανδάλου – Αφήνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων Χανιώτισσα πρωταθλήτρια

Οσμή… σκανδάλου – Αφήνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων Χανιώτισσα πρωταθλήτρια

Εκτός αποστολής Ολυμπιακών Αγώνων φαίνεται να μένει οριστικά η Βιολέτα Ζουζούνη. Μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν “σκάνδαλο” σε βάρος της 19χρονης πρωταθλήτριας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

aeweb

Ηδη, τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί από το γεγονός πως στα καλά καθούμενα, η Ζουζούνη αποκλείστηκε απ’ την αποστολή της Εθνικής ομάδας για το προολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Βαρκελώνη. Το γεγονός πως η Εθνική κατάφερε να πετύχει το στόχο της και να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Τόκιο δε σημαίνει και πως ηθικά έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει σε βάρος της Ζουζούνη…

Ο λόγος άλλωστε γίνεται για μία αθλήτρια η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει εγκαταλείψει το σπίτι της στα Χανιά, διαμένοντας όλο αυτό το διάστημα στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει ανελλιπώς στις προπονήσεις και τις εν γένει υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης!

Mόλις πριν από λίγο διάστημα αναδείχτηκε ως μέλος του Κόμπο στη 2η θέση στο ευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη.

Το ταλέντο της Ζουζούνη άρχισε να φαίνεται από την ηλικία των 10 μόλις ετών, οπότε και καταγράφονται οι πρώτες της διακρίσεις στο άθλημα. Από τότε και κάθε χρόνο, η Ζουζούνη βρίσκεται συνεχώς στο βάθρο των μεταλλίων. Αμέτρητες πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις στην Ελλάδα. Η πιο μεγάλη της επιτυχία σε ατομικό επίπεδο έρχεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2020 όπου αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σόλο. Την ίδια χρονιά, όμως, κατακτά και την 4η θέση σε επίπεδο γυναικών και όλα αυτά σε ηλικία 18 ετών…

Κατά συνέπεια εδώ και μερικά χρόνια είναι ξεκάθαρο πως η Ζουζούνη όχι μόνο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας, αλλά ενδεχομένως είναι από τις πιο προικισμένες και χαρισματικές, ή πιθανώς και η κορυφαία.

Το ερώτημα, εύλογα λοιπόν, προκύπτει από μόνο του: Πώς είναι δυνατόν μια αθλήτρια με ένα τόσο μεγάλο ταλέντο να μένει αναπάντεχα εκτός και παρότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά ούτε διαφαίνεται πως θα γίνει, η αποστολή που θα ταξιδέψει για το Τόκιο, να είναι ουσιαστικά κοινό μυστικό στις τάξεις του αθλήματος πως η Ζουζούνη δεν θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η 19χρονη πρωταθλήτρια είναι πολύ στεναχωρημένη μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, εξακολουθώντας πάντως να διατηρεί μία μικρή πίστη ότι τα πράγματα θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν και θα συγκαταλεχτεί στην αποστολή… Επίσης, φέρεται να έχει έρθει σε επικοινωνία με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού χωρίς επί της ουσίας να της έχει δοθεί κάποια απάντηση στα ερωτήματά της.

Είναι προφανές ότι μετά από επί σειρά ετών όπου βρίσκεται στις τάξεις των Εθνικών ομάδων, έχοντας ταξιδέψει για λογαριασμό τους σε μέρη όπως η Γκουανγκζού στη Ν. Κορέα, η Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία, το Ελσίνκι στην Φιλανδία, πως η Ζουζούνη ήλπιζε πως θα ήταν στην αποστολή τόσο για το προολυμπιακό τουρνουά της Βαρκελώνης όσο φυσικά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι έχει μεσολαβήσει και για ποιο λόγο η Ζουζούνη αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο και όταν μάλιστα πρόκειται για κορίτσι το οποίο δεν έχει δώσει ποτέ του δικαιώματα, είναι εξαιρετικά σοβαρή αθλήτρια, άριστη μαθήτρια ως αυριανή πτυχιούχος της ιατρικής, με γονείς που ποτέ δεν μπλέχτηκαν στα πόδια της και στηρίζουν την προσπάθεια της όλα αυτά τα χρόνια;

Πρώτη στο σόλο το 2020, εκτός Ολυμπιάδας το 2021…

Να σημειωθεί πως η αποστολή που θα ταξιδέψει το Τόκιο θ’ αποτελείται συνολικά από εννέα κορίτσια, κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό να περιληφθεί ως αναπληρωματική γιατί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και η χώρα μας θ’ αποκλειστεί.

Αυτό που σίγουρα προκαλεί εντύπωση είναι πως τα έξι από τα εννέα αυτά κορίτσια προέρχονται από ένα και μόλις σωματείο(!), δηλαδή σχεδόν το 70% είναι από αθλήτριες που εν προκειμένω αγωνίζονται στον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, που είναι και ο σύλλογος της ομοσπονδιακής τεχνικού, Μαρίας Θηβαίου.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πραγματικά μένει να φανεί εάν θα καταγράφει ίσως κάποια εξέλιξη.

athlitiko.gr