Ορίστηκε η νέα ημερομηνία αρχής της καταστροφής του κόσμου

Ορίστηκε η νέα ημερομηνία αρχής της καταστροφής του κόσμου
aeweb

Σκηνές σαν και αυτές που βλέπουμε σε αποκαλυπτικές ταινίες του Χόλιγουντ θα ζήσουμε άμεσα στην γη, αν δεν αλλάξουμε θεαματικά τον τρόπο που ζούμε.

Αν νομίζεται οτι οι σκηνές σαν και αυτές της ταινίας «The Wave» ή των υπόλοιπων που αφορούν μεγάλες φυσικές καταστροφές που πλήττουν τη γη, συμβαίνουν μόνο στα στούντιο του Χόλιγουντ με την βοήθεια της τεχνολογίας, τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρήσεις την άποψή σου.

Σύμφωνα με το νέο ρεπόρτ των Ηνωμένων Εθνών, η περίοδος που ο πλανήτης θα βιώσει τεράστιες… θεομηνίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, δεν είναι και τόσο μακριά. Για την ακρίβεια απέχει μόλις 12 χρόνια, εκτός και αν στο μεσοδιάστημα όλος ο κόσμος αποφασίσει να αλλάξει δραματικά τον τρόπο ζωής του. Κάτι που με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται και τόσο πιθανό.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έκθεση, η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη έχει ήδη ανέβει κατά 1,5 βαθμό κελσίου και από το 2030 μέχρι το 2052 μπορεί να ανέβει άλλον 1,5. Κάτι που μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην είναι και τόσο πρόβλημα, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Τέτοια αύξηση της θερμοκρασίας θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα θερμικά κύματα, καυτά καλοκαίρι, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, μεγάλες ξηρασίες και ακραίες βροχοπτώσεις. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτά, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλο τον κόσμο.

Ο Άντριου Κινγκ, ο οποίος είναι βραβευμένος με Νόμπελ, μιλώντας στο CNN ξεκαθάρισε πως για να μπορέσει η γη 50% πιθανότητες να γλιτώσει, θα πρέπει μέχρι το 2050 να έχουν μειωθεί θεαματικά οι εκπομπές άνθρακα, ενώ οποιαδήποτε αύξησή τους, θα ήταν καταστροφική.

gazzetta.gr