Οίκος ευγηρίας στα Χανιά: Συνελήφθη νοσηλευτής του γηροκομείου

Οίκος ευγηρίας στα Χανιά: Συνελήφθη νοσηλευτής του γηροκομείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά – Συνελήφθη νοσηλευτής μετά από μήνυση.

Στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων κρατείται ένα άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευτής της δομής ηλικιωμένων, καθώς έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του για δυσφήμηση διά του Τύπου.

Χανιά: Η δικηγόρος που εκκίνησε το θέμα για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά μιλά για πρώτη φορά

Η μήνυση κατατέθηκε από την δικηγόρο που έκανε την αρχική καταγγελία, με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της όταν και ξεκίνησε η έρευνα για την δομή κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, καθώς υπήρξε “διάλογος” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με χαρακτηρισμούς σε βάρος της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικηγόρος έχει καταθέσει μήνυση και εναντίον δύο γυναικών, οι οποίες επίσης συμμετείχαν στον διάλογο, εκ των οποίων η μία φέρεται επίσης να είναι εργαζόμενη στη δομή.

Στον συγκεκριμένο “διάλογο” μάλιστα η δικηγόρος κάνει η ίδια αναφορά στις επαγγελματικές ιδιότητες των συγκεκριμένων τριών ατόμων.

Ο νεαρός εργαζόμενος κρατείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Γηροκομείο στα Χανιά: Σοκαριστικές καταγγελίες -«Τους έδεναν, τους χτυπούσαν, δεν τους έδιναν νερό»

Στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου μεταβαίνει σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Οίκου ευγηρίας στα Χανιά.

Το ίδιο θα πράξει και ο συνάδελφος του στα Χανιά που θα μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι θα ζητήσουν την τήρηση της μυστικότητας της προκαταρκτικής διαδικασίας και του σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες, στην πολύκροτη υπόθεση του Οίκου Ευγηρίας στα Τσικαλαρια Χανίων που έχει πάρει πλέον, Πανελλήνιες διαστάσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπογράφοντα δικηγόρου του Οίκου Ευγηρίας Νικολάου Ρουσσόπουλου:

Σήμερα το πρωί θα μεταβώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο συνάδελφος μου κ.Σφακιωτάκις στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων προκειμένου να ζητήσουμε την τήρηση της μυστικότητας της προκαταρκτικής διαδικασίας και του σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες και να προτείνουμε τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων της μονάδας παλαιότερων και τωρινών για να καταθέσουν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στον οίκο, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί από κανένα. Καθώς και να μην παρασύρεστε από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όταν στον οίκο ευγηρίας έχουν φιλοξενηθεί αυτά τα χρόνια πάνω από 1.100 άτομα, ενώ οι πέντε καταγγέλλοντες περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας.

Ο υπογράφων για την επιχείρηση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

parakritika.gr