Οδηγίες για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Οδηγίες για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Οδηγίες για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι
explore Chania

Χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες αναμένει σήμερα το Ρέθυμνο για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2014, που φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια ιστορίας.

46 ομάδες με 33 άρματα και περίπου 15 χιλιάδες καρναβαλιστές βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης για τη φετινή γιορτή που κορυφώνεται σήμερα.

Η μεγάλη παρέλαση των πληρωμάτων και αρμάτων του καρναβαλιού θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου. Παρουσιαστής θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας.
Επίσης, ο Λάκης Γαβαλάς θα συμμετάσχει στο Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι με την ομάδα “Η χιονάτη και η 7… βαρβάτοι”, ενώ λέγεται ότι θα ηγηθεί της ομάδας στην παρέλαση!
Αμέσως μετά τη Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων και το φαντασμαγορικό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην παραλία Ελ. Βενιζέλου (πρώην Λαβύρινθος), οι ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ πρόκειται να ξεσηκώσουν με τα τραγούδια τους όσους βρεθούν στο Ρέθυμνο!

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 2 Μαρτίου, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οδηγοί θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους εξής χώρους:

– στο Λιμάνι, τη Μαρίνα, δυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (πρώην Νομαρχίας, στο πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Κεφαλογιάννηδων), στην Πλατεία Δικαστηρίων, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» δίπλα από το ΚΤΕΛ, δίπλα από το εστιατόριο «Ηλιοβασιλέματα» (οδός Κεφαλογιάννηδων), στο Ρέμα Συνατσάκη (χώρος λαϊκής αγοράς, αρχή οδού Κωστή Παλαμά), στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα.

– Σχολεία: 3ο Δημοτικό (Ψιλάκη 1), 1ο Λύκειο (Μαρκέλλου 1 & Μοάτσου), 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο (Νικ. Ασκούτση 62), στο ΜΕΓΑΡΟ, ΦΑΡΟΣ και ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ (3ο χλμ Εθνικής Οδού Ρεθύμνης – Χανίων, Γέφυρα Ζουρίδας, στο Γήπεδο Γάλλου με μετακίνηση από τα ΚΤΕΛ, από 12:00-24:00 ανά 10 λεπτά).

Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.

Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.