Ο εορτασμός της πολιούχου των Χανίων για τα Εισόδια της Θεοτόκου Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο εορτασμός της πολιούχου των Χανίων για τα Εισόδια της Θεοτόκου Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
aeweb

Όπως είναι γνωστό, στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως των Χανίων.

Παραθέτουμε το κατωτέρω πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά:

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2018.

Β. ΕΙΔΙΚΑ

06.30-10.30 Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Προσέλευση επισήμων: 10:00 πμ

08.30 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά

10.45 Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου

Διαδρομή Λιτανείας: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Μουσούρων, Ποτιέ, Καλλινίκου Σαρπάκη, Χάληδων, επιστροφή στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

11.45 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων

Δυνάμεων.

Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Μετά την Δοξολογία ακολουθεί:

12:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας)

Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
19:00 Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (θα σταλούν ξεχωριστές προσκλήσεις με το πρόγραμμα)

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών το Ναύσταθμο Κρήτης (ΑΔΦΧ), και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Χανίων. Παρακαλείται ο Δήμος Χανίων για την καθαριότητα της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού, για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και για την καθαριότητα στο χώρο του Ηρώου. Την ευθύνη για την παράταξη και τον συντονισμό των σχολείων και των πολιτικών τμημάτων που θα συμμετέχουν στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας θα έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Στέλιος Ζερβάκης, βοηθούμενος από τον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Ιάκωβο Κουμή.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων από την πλευρά της Π.Ε. Χανίων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Π. Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη, όπως και τελετάρχης οριζόμενος από το Δήμο Χανίων για όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις.

zarpanews.gr