Νέα ενεργοποίηση μετασεισμών μετά τους δύο άνω των 4 Ρίχτερ

Νέα ενεργοποίηση μετασεισμών μετά τους δύο άνω των 4 Ρίχτερ

Νέα ενεργοποίηση μετασεισμών μετά τους δύο άνω των 4 Ρίχτερ
explore Chania

Δεκάδες μετασεισμοί απο νωρίς το πρωί μέχρι στις 16:46 που ο Εγκέλαδος “χτύπησε” και πάλι με 4,5 Ρίχτερ – Απίστευτη εικόνα απο τον σεισμογράφο της Γαύδου

Εξασθενούμενη φαινόταν η σεισμική δραστηριότητα ανατολικά της Παλαιόχωρας όπου το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε ο σεισμός των 4,5 Ρίχτερ ο οποίος «ταρακούνησε» τα Χανιά.

Όμως στις 16:34 σημειώθηκε ένας ακόμη σεισμός άνω των 4 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 4,3 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο σε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά της Παλαιόχωρας.

Ακολούθησε ένας ακόμη στις 16:41 με μέγεθος 3,8 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και στις 16:46 ένας μεγάλος με μέγεθος 4,5 Ρίχτερ.

Και οι τρεις σεισμοί ήταν επιφανειακοί με τα εστιακά τους βάθη να κυμαίνονται απο 0 – 2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλλιανάτος μιλώντας στο Flashnews.gr επεσήμανε πως η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ενώ οι μετασεισμική ακολουθία ήταν αναμενόμενη, μετά τον σήμερινό σεισμό των 4,5 Ρίχτερ αναμένεται νέα ενεργοποίηση μετασεισμών για τα επόμενα 24ωρα.

Η σεισμική διέγερση στα νότια των Χανίων παρακολουθείται επισταμένα απο τους σεισμολόγους.
Να σημειωθεί ότι από τις 8:02 σήμερα το πρωί μέχρι τις 15:54 κατεγράφησαν 15 σεισμικές δονήσεις με το ίδιο περίπου επίκεντρο, αλλά στην πλειοψηφία τους κάτω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ειδικά μετά τις 9:14 που σημειώθηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ και έγινε αισθητός και στα Χανιά, η σεισμική ακολουθία ήταν μεν συνεχής αλλά με εξαίρεση έναν σεισμό 3,2 Ρίχτερ όλοι οι άλλοι (11 στον αριθμό) ήταν κάτω των 3 Ρίχτερ.

Η σημερινή μετασεισμική ακολουθία στον σχετικό πίνακα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου

(Ώρα GMT δηλαδή +2 ώρες)

sismoi

Η σημερινή καταγραφή των σεισμών στον σεισμογράφο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Γαύδο

sismografos gavdos31778

Flashnews.gr