Μπράβος έδειρε αστυνομικούς για μία κλήση

Μπράβος έδειρε αστυνομικούς για μία κλήση

Μπράβος έδειρε αστυνομικούς για μία κλήση

Αποκαλυπτική για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος εκβιαστών που «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ. είναι η κατάθεση άντρα της Άμεσης Δράσης, ο οποίος δέχτηκε μαζί με συνάδελφό του επίθεση από θηριώδη μπράβο στο Κερατσίνι.

ΝΕΑ
Κύκλωμα εκβιαστών: Άγριο ξύλο σε αστυνομικό που «τόλμησε» να κόψει κλήσηcopyright: Pixabay, eurokinissi
Κύκλωμα εκβιαστών: Άγριο ξύλο σε αστυνομικό που «τόλμησε» να κόψει κλήση
ΕΛΛΑΔΑ 07.07.2020 19:44
Αλέξανδρος Καλαφάτης
Αλέξανδρος Καλαφάτης
Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση που έδωσε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης
Αποκαλυπτική για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος εκβιαστών που «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ. είναι η κατάθεση άντρα της Άμεσης Δράσης, ο οποίος δέχτηκε μαζί με συνάδελφό του επίθεση από θηριώδη μπράβο στο Κερατσίνι.

Ο μπράβος γρονθοκόπησε αστυνομικό γιατί «τόλμησε» να κόψει κλήση. Όπως περιγράφεται στο σχετικό απόσπασμα της δικογραφίας, το οποίο έρχεται στο φως από το ethnos.gr, όλα έγιναν το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου 2020, όταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια να τρέχει και να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και του έκαναν σήμα να σταματήσει στο Κερατσίνι.

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση που έδωσε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης:

«Ενημερώσαμε τον οδηγό ότι θα προβούμε στο σχετικό τροχονομικό έλεγχο και του ζητήσαμε τα έγγραφα και την αστυνομική του ταυτότητα. Επίσης, τον ρωτήσαμε το λόγο που δεν φέρει την εμπρόσθια πινακίδα και εκείνος μας δήλωσε ότι τράκαρε την προηγούμενη ημέρα και πως έχει την πινακίδα στο πορτ-παγκάζ. Μόλις τον ενημερώσαμε ότι θα του επιδοθεί κλήση με τις σχετικές παραβάσεις, ύψωσε τον τόνο της φωνής του, έγινε εριστικός και ζήτησε τα στοιχεία μου. Τον ενημέρωσα, ότι φαίνονται στην κλήση. Επίσης, με ρώτησε γιατί δεν τον χαιρέτησα στρατιωτικά ως όφειλα κατά τη γνώμη του. Επίσης, με ρώτησε από ποια υπηρεσία είμαστε και μόλις του απάντησα από την Άμεση Δράση, με ρώτησε γιατί στο περιπολικό αναγράφεται η ένδειξη «Ελληνική Αστυνομία» και όχι «Άμεση Δράση».

Ταυτόχρονα, κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο κάποιον και του είπε χαρακτηριστικά: «Με σταμάτησαν μπάτσοι στο μαγαζί. Πάρε τηλέφωνο τον άλλο, για να δούμε τι θα κάνουμε». Λίγα λεπτά αργότερα, εξήλθε από την καφετέρια με μία κοπέλα, η οποία εισήλθε στη θέση του συνοδηγού του ελεγχόμενου οχήματος.

Έπειτα, προσήλθε στο σημείο ένας εύσωμος μελαμψός άντρας με ξυρισμένο κεφάλι και μούσι και αφού πλησίασε την πόρτα του συνοδηγού του περιπολικού, εντός του οποίου βρισκόμουν και έγραφα την κλήση, μου είπε: «Τι έχουμε εδώ; Τι γράφεις εκεί πέρα;».

Εγώ του αποκρίθηκα: «Κύριε πηγαίνετε πιο πέρα να τελειώσουμε τη δουλειά μας γιατί ενοχλείτε».

Τότε εκείνος χτύπησε το χέρι του στο καπό του περιπολικού λέγοντας: «Σε ποιον λέτε ρε μ… να πάει πέρα;».

Εκείνη τη στιγμή έσκυψε με το σώμα του στο παράθυρο του περιπολικού που ήταν ανοιχτό και με το χέρι του με χτύπησε στο πρόσωπο, με την εξωτερική πλευρά της παλάμης του.

Τη στιγμή εκείνη άρπαξα τον ασύρματο και ζήτησα ενισχύσεις, ενώ με το δεξιό μου χέρι έπιασα το χερούλι της πόρτας και ταυτοχρόνως την απώθησα προς το μέρος του, προκειμένου να αποφύγω μία εκ νέου επίθεση σε βάρος μου.

Εξερχόμενος του περιπολικού κάλεσα εκ νέου το κέντρο για ενισχύσεις, ενώ το έτερο αρχικά ελεγχόμενο άτομο μας είπε: «Τώρα θα σας γ… ». Το άτομο που με χτύπησε βλέποντας να έχουμε πάρει θέσεις άμυνας είπε: «Γιατί βγήκατε έξω ρε μ…; Θα με πυροβολήσετε;». Τότε κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος του αστυφύλακα…, του έριξε μία πολύ δυνατή γροθιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει με το πίσω μέρος του κεφαλιού στο έδαφος. Βλέποντας τον αστυφύλακα μέσα στα αίματα, κάλεσα εκ νέτου το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και ζήτησα ενισχύσεις άμεσα, καθώς είχε τραυματιστεί ο συνάδελφος οδηγός μου.

Αφού το άτομο κινήθηκε εκ νέου απειλητικά προς το μέρος μου ενώ εγώ κρατούσα απόσταση οπισθοχωρώντας. Τη στιγμή εκείνη κατέφτασε στο σημείο το όχημα Δραπετσώνας-Κερατσινίου και έπειτα έτερα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και Σταθμοί της ΔΙ.ΑΣ. Από το κατάστημα… εξήλθαν τότε δέκα με δεκαπέντε θαμώνες, κάποιοι εκ των οποίων πλησίαζαν το όχημα των δραστών. Βλέποντάς τους έτρεξα, άνοιξα την πόρτα του συνοδηγού όπου καθόταν η κοπέλα και άρπαξα τα κλειδιά από τη μίζα του οχήματος, προκειμένου να αποτρέψω τη διαφυγή του ως άνω οχήματος».

Ethnos.gr