Μπαράζ ακυρώσεων στην Κρήτη μετά το βρετανικό μπλόκο στην Ελλάδα

Μπαράζ ακυρώσεων στην Κρήτη μετά το βρετανικό μπλόκο στην Ελλάδα

Εκτός πράσινης λίστας κράτησε όλα τα ελληνικά νησιά η Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας απογοήτευση στους επαγγελματίες του τουρισμού της χώρας μας αλλά και στους Βρετανούς ταξιδιώτες.

aeweb

Όσοι επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους θα πρέπει όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους να μπουν σε 10ημερη καραντίνα και να υποβληθούν σε μοριακά τεστ, κάτι που δυσκολεύει το ταξίδι τους.

Φόβοι για ακυρώσεις

Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα τους ανθρώπους του τουρισμού αφού, όπως λένε οι ίδιοι, θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να υπολειτουργήσουν αλλά και κάποια ίσως να μην βάλουν ούτε καν το κλειδί στην πόρτα για δεύτερη χρονιά.

Στροφή κάνει η αγορά της Ρόδου σε άλλες αγορές, ώστε να καταφέρει να φθάσει το 40% των εσόδων του 2019.

Μεγάλο το κενό των Βρετανών για την Κρήτη

Δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό των Βρετανών λένε οι επαγγελματίες στα Μάλια της Κρήτης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η Βρετανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τους Γερμανούς για τον τουρισμό της χώρας μας.

Το 2019 είχαν εισέλθει στη χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί και είχαμε 2,5 δισεκατομμύρια έσοδα.

Μεγάλη απογοήτευση & για την Πορτογαλία

Δεύτερες σκέψεις στους Βρετανούς έφερε η απόφαση για την Πορτογαλία, αφού πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν τη χώρα της Ιβηρικής για τις πρώτες διακοπές του καλοκαιριού λόγω του ότι στην προηγούμενη αξιολόγηση ήταν πράσινη.

Η επόμενη λίστα αξιολόγησης από τις βρετανικές αρχές αναμένεται στα τέλη Ιουνίου.