Ξεπληρώνει μετά θάνατον ο Michael Jackson

Ξεπληρώνει μετά θάνατον ο Michael Jackson

Ο θάνατος αποδείχτηκε ο σωτήρας της περιουσίας του Michael Jackson. Αυτό είναι το λυπηρό, αλλά αναπόφευκτο συμπέρασμα που συνάγεται από πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η περιουσία του τραγουδιστή υπολογίζεται σε περίπου 310 εκ. δολ., μετά το θάνατό του – τον Ιούνιο του 2009- και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αποπληρωμή των χρεών ύψους 400 εκ. δολ. του πρώην βασιλιά της ποπ.
Το χρήμα έχει προέλθει από συμφωνίες για πνευματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνουν μια με το Cirque Du Soleil, το ντοκιμαντέρ του Τζάκσον This Is It, και το μεταθανάτιο άλμπουμ, Μάικλ, που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Τα δικαστικά έγγραφα που εξασφαλίστηκαν και δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα TMZ.com, αποκαλύπτουν ότι οι διαχειριστές της περιουσίας έχουν ήδη δαπανήσει περίπου 159 εκ. δολάρια αποπληρώνοντας διάφορα χρέη, φόρους εισοδήματος και άλλα έξοδα, όπως και την παροχή “αδιάλειπτης υποστήριξης προς την κ. (Κάθριν) Τζάκσον και τα παιδιά του Μάικλ Τζάκοσν, όπως το επιθυμούσε ο Μάικλ”.

Από την περιουσία του επίσης πληρώθηκαν ποσά για “ουσιαστικές βελτιώσεις” στο κτήμα της οικογένειας στο Εντσίνο, της Καλιφόρνιας.

Εκτός από τα 400 εκ. δολάρια χρέους, για τους διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον υπάρχουν επίσης χρηματικές υποχρεώσεις 40 εκατ. δολαρίων προς τον επιχειρηματικό φορέα AEG, που απορρέουν από την περιοδεία This Is It, για την οποία Τζάκσον έκανε πρόβες όταν πέθανε.

Οι διαχειριστές της περιουσίας δήλωσαν ότι εξακολουθούν να ασχολούνται με περισσότερες από 65 απαιτήσεις πιστωτών και διάφορες αγωγές σε πολλές χώρες.

nooz.gr