Μία Κρητικοπούλα συγκυβερνήτης στα F-15 των ΗΠΑ!

Μία Κρητικοπούλα συγκυβερνήτης στα F-15 των ΗΠΑ!

Είναι μόλις 26 ετών. Αριστούχος και με βραβείο της Πολεμικής Αεροπορικής Ακαδημίας των ΗΠΑ.

aeweb

Η καταγωγή της από το Γύθειο και τη Στούπα Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ομοίως από την πλευρά της μητέρας της, η καταγωγή της είναι από την Κρήτη.

Η Άντζελα Καραμάνος γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1996, Ελληνοαμερικανίδα δεύτερης γενιάς, παιδί του Γιάννη και της Στέλλας Καραμάνου.

Το όνειρο της ήταν να κατακτήσει τους αιθέρες. Σήμερα κάθεται στο cokpit, ενός υπερσύγχρονου και ιστορικού μαχητικού αεροσκάφους. Του  F-15E Strike Eagle.

Είναι διπλωματούχος Αξιωματικός Συστημάτων Όπλων (WSO) που αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την επιτυχή ολοκλήρωση των αποστολών που έχουν ανατεθεί στο «Mudhen», καθώς το F-15E είναι επίσης γνωστό στα πληρώματά του.

«ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ»

«Το strike eagle είναι ένα εξαιρετικά μοναδικό αεροσκάφος επειδή έχουμε 2 άτομα στο αεροπλάνο.-λέει η ίδια.- Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε 2 φορές περισσότερες υποχρεώσεις και να επικεντρωνόμαστε περισσότερο σε αυτά τα καθήκοντα. Είναι φοβερό και το να μπορούμε να έχουμε ένα άλλο άτομο εκεί για να σας υποστηρίξουμε μας επιτρέπει για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Δεν χάνουμε και είμαστε περήφανοι για αυτό! Δουλεύοντας ως πλήρωμα για να λύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Πετάμε στα 500 πόδια και 500 κόμβους, ώστε να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια για λάθη.»

Αφού αποφοίτησε από το γυμνάσιο με 4,4 GPA, αποφάσισε να εισέλθει στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας και ολοκλήρωσε με πτυχίο Μηχανικού Συστημάτων το 2019 και ξεχώρισε στο D1 Soccer, κερδίζοντας διακρίσεις All-Mountain West, Team MVP, Επιθετική Παίκτρια της χρονιάς.

Ενώ φοιτούσε στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας άρχισε να ενδιαφέρεται για τις πτήσεις.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσής της περιελάμβανε τα DA-20, T-6, T-1, T-38 και τέλος το ισχυρό F-15E Strike Eagle. Αποφοίτησε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για ένα έτος εκπαιδευτικό πρόγραμμα F-15E Strike Eagle με την 334η Μοίρα Μαχητών στην αεροπορική βάση Seymour Johnson, NC, και τιμήθηκε με το διακεκριμένο βραβείο πτυχιούχων, το βραβείο «River Rats, I would go to war» μαζί σου.

Η Angela υπηρετεί αυτήν τη στιγμή με το 389ο FS, κοινώς γνωστό ως το τμήμα «Thunderbolts» της 366ης Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Mountain Home στο Αϊντάχο και σύντομα θα της ανατεθεί το διακριτικό της.

Μελλοντικά  σκέφτεται αργότερα να πηδήξει στο μπροστινό κάθισμα του ‘Mudhen’?

«Μου αρέσει να είμαι WSO αυτή τη στιγμή, αλλά αφήνω τις επιλογές μου ανοιχτές, ώστε να μπορώ να το κάνω αν είναι κάτι που αποφασίσω ότι θέλω να ακολουθήσω. Ελπίζω να εμπνεύσω άλλες γυναίκες να μην φοβούνται να ασχοληθούν με τομείς σταδιοδρομίας που είναι πρωτίστως …ρόλος αρσενικός!»

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

«Λατρεύω την κληρονομιά μου και έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο πώς μεγάλωσα. Το να κάνω φαγητό στους ανθρώπους, να φιλοξενώ τους συναδέλφους μου, να δουλεύω σκληρά όλα ξεκίνησαν από την κληρονομιά μου και να είμαι οικογένεια μεταναστών! Προσπαθώ να επιστρέψω στην Ελλάδα συχνά, καθώς όλη η οικογένειά μας είναι ακόμα εκεί. Έχω έρθει 5 φορές και έχω δει όλα τα χωριά όπου μεγάλωσαν οι παππούδες μου» εξομολογείται.

Πηγή: militaire.gr