Μέχρι το βράδυ θα είναι έτοιμη η γέφυρα στον Πλατανιά

Μέχρι το βράδυ θα είναι έτοιμη η γέφυρα στον Πλατανιά

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα είναι έτοιμη η γέφυρα του Πλατανιά στον επαρχιακό δρόμο Χανίων-Κισσάμου στον Ιάρδανο ποταμό.

Τα συνεργεία του στρατού από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού με έδρα το Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού με έδρα την Αθήνα που έχουν αναλάβει το στήσιμο της γέφυρας δουλεύουν από χθες πυρετωδώς και όπως εκτιμάει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Αποστόλος Βουλγαράκης η γέφυρα θα είναι έτοιμη μέχρι το βράδυ.

Σε κυκλοφορία θα δοθεί ωστόσο την Παρασκευή το πρωί και αφού τοποθετηθεί η απαραίτητη σηματοδότηση από τα συνεργεία της περιφέρειας αφού το πλάτος της γέφυρας είναι 3,80 μέτρα δεν επιτρέπει την διέλευση δυο οχημάτων ταυτόχρονα.

Εν τω μεταξύ όπως αναφέραμε από χθες λόγω της διάβρωσης του εδάφους οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να επιμηκύνουν την γέφυρα προκειμένου για λόγου ασφαλείας να πατήσει σε σταθερό έδαφος. Έτσι η γέφυρα θα φτάσει σε μήκος τα 36 μέτρα. Και όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι του έργου όσο μεγαλύτερο θα είναι το μήκος της γέφυρας τόσο μικρότερο θα είναι το φορτίο που θα μπορεί να αντέξει. Το μέγιστο βάρος των οχημάτων που θα μπορούν να περάσουν από τη γέφυρα θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των εργασιών.

eparxies.gr