Με την τιμή των καυσίμων στα ύψη, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Με την τιμή των καυσίμων στα ύψη, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Οι τιμές των ορυκτών καυσίμων έχουν πάρει την ανηφόρα και ειδικά τις τελευταίες ημέρες, σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη χώρα μας.

aeweb

Με τη βενζίνη στα 2.15€, το πετρέλαιο στο 1,85€ και το LPG στο 1,10€, το κόστος μετακίνησης έχει εκτοξευτεί.

Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να πουλήσετε το παλιό σας όχημα και να κάνετε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση;

Μαζί με τα καύσιμα έχει ανέβει και το κόστος της ενέργειας, ακόμα συνεχίζει να είναι – με διαφορά – το πλέον συμφέρον «καύσιμο» για τις καθημερινές μετακινήσεις σας.

Τιμές καυσίμων αυτήν τη στιγμή

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, τα καύσιμα κινήθηκαν ως εξής:

Τιμή βενζίνης: 2.15€

Τιμή πετρελαίου κίνησης: 1,85€

Τιμή υγραερίου κίνησης: 1,10€

Τιμή ρεύματος: 0,17€ ημερήσιο / 0.13€ νυχτερινό (αφορά σταθερό πρόγραμμα χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, της ΔΕΗ).

Φυσικά οι τιμές καυσίμων αναπροσαρμόζονται από πρατήριο σε πρατήριο αλλά ο μέσος όρος κινείται στο παραπάνω εύρος.

Κόστος μετακίνησης με βενζίνη, diesel, lpg και ρεύμα

Με τη βοήθεια του asfaleies24.gr, της νο1 πλατφόρμας σύγκρισης και εύρεσης ασφάλειας αυτοκινήτου με τιμές από 42€ , που διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στην ηλεκτροκίνηση, θα δούμε αναλυτικά τα κόστη μετακίνησης με κάθε καύσιμο καθώς και τι αυτοκίνητο συμφέρει πλέον να αγοράσετε.

Ξεκινάμε με την πιο δημοφιλή βενζίνη.

Με κόστος καυσίμου στα 2,15€, ένα μικρομεσαίο βενζινοκίνητο που καίει 8 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, θα χρειαστεί 17,20€ για να διανύσει 100 χιλιόμετρα.

Αντίστοιχα, ένα diesel με κατανάλωση 6 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, θα χρειαστεί να δαπανήσει 11,10€ για να ταξιδέψει 100 χιλιόμετρα.

Ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με υγραέριο κίνησης, καίει κατά μέσο όρο 10 λίτρα lpg στα 100 χιλιόμετρα. Το κόστος μετακίνησης εδώ είναι 11€

Τέλος, ένα ηλεκτοκίνητο αυτοκίνητο με κατανάλωση 17kwh/100χιλιόμετρα και κόστος ρεύματος στα 0.13€ / kwh (κόστος νυχτερινού ρεύματος στα σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ χωρίς ρήτρα) θα ξοδέψει 2,21€ για τα 100 χιλιόμετρα. Στο κόστος αυτό πρέπει να προσθέσουμε κάποιες επιπλέον χρεώσεις καθώς και ΦΠΑ (περίπου 65% παραπάνω στην τιμή) οπότε το τελικό κόστος διαμορφώνεται στα 3,65€ για 100 χιλιόμετρα.

Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε, το κόστος μετακίνησης με ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είναι με διαφορά το πλέον συμφέρον σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα της βενζίνης, πετρελαίου και υγραερίου.

Που και με πόσο μπορείς να φορτίσεις

Αρκετοί θέλουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά φοβούνται για τις δυνατότητες φόρτισης καθώς και την αυτονομία που έχουν.

Πλέον στη χώρα μας λειτουργούν χιλιάδες σταθμοί φόρτισης – τόσο για γρήγορη φόρτιση ταξιδιού όσο και destination chargers σε κάθε πόλη.

Δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος της αυτονομίας καθώς παροχή φόρτισης πλέον υπάρχει σχεδόν παντού.

Το κόστος φόρτισης σε εξωτερικούς φορτιστές είναι πιο ανεβασμένο και το πιο ακριβό παρατηρείται στους ταχυφορτιστές των 50kw, που τους συναντάμε στα ταξίδια μας – όταν θέλουμε να φορτίσουμε γρήγορα για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Εκεί το κόστος αγγίζει ακόμα και τα 0,62€ / kwh, που σημαίνει για ένα αυτοκίνητο με κατανάλωση 17kwh στα 100 χιλιόμετρα, ένα κόστος της τάξης των 10,54€ για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο «καίει» ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή μη θα κινηθείτε. Έτσι μέσα στην πόλη βλέπουμε καταναλώσεις των 14-15kwh/100 χιλιόμετρα ενώ σε ταξίδια μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 20-22kwh/100 χιλιόμετρα, αν κινείστε αρκετά σβέλτα.

Τι είναι το asfaleies24.gr

Το asfaleies24.gr αποτελεί ένα από τα κορυφαία online πρακτορεία ασφάλισης και προσφέρει σύγκριση τιμών σε περισσότερες από 27 ασφαλιστικές εταιρείες, με 1 μόλις κλικ από την άνεση του σπιτιού σας!

Έτσι σας δίνει τη δυνατότητα, εντελώς δωρεάν, να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου άμεσα, γρήγορα και αμερόληπτα.

Εσείς συγκρίνετε τιμές, το asfaleies24.gr σας επιστρέφει όλες τις διαθέσιμες τιμές και άμεσα έχετε ένα τεράστιο όφελος στην ασφάλεια αυτοκινήτου!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του asfaleies24.gr εδώ και δείτε όλες τις λύσεις ασφάλειας που έχει να σας προσφέρει καθώς και το ενημερωμένο blog με χρήσιμο υλικό τόσο γύρω από την ηλεκτροκίνηση όσο και γενικότερα για την αυτοκίνηση.

Τι είναι το asfaleies24.gr