Μάσκες παντού: Τι ισχύει με Ι.Χ, πιλοτές, αυλές και για όσους τρέχουν στον δρόμο

Μάσκες παντού: Τι ισχύει με Ι.Χ, πιλοτές, αυλές και για όσους τρέχουν στον δρόμο

Είναι υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένη επιτήρηση) και 4 (αυξημένου κινδύνου), δηλαδή στις πορτοκαλί και στις κόκκινες.

aeweb

Το μέτρο ΔΕΝ ισχύει για τα ΙΧ, σε αντίθεση με ταξί που είναι υποχρεωτική. Δηλαδή αν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο βρίσκονται μέλη της ίδιας οικογένειας που διαμένουν και στο ίδιο σπίτι, η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Αν όμως στο αυτοκίνητο οι επιβάτες δεν είναι μέλη οικογένειας, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πρέπει να φορούν μάσκα ή όχι.

Επίσης, στις κίτρινες περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις κόκκινες τα 3.

Αναφορικά τώρα για το τι ακριβώς θα ισχύει σε πιλοτές και αυλές σπιτιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε διευκρινίσει πως στις ιδιωτικές αυλές σπιτιών επιτρέπεται η παραμονή ατόμων χωρίς μάσκα. Ωστόσο αν στον ίδιο χώρο υπάρχουν περισσότερα άτομα, πέραν της οικογένειας του σπιτιού, τότε και εκεί η μάσκα γίνεται υποχρεωτική.

Στις πιλοτές πολυκατοικιών, δηλαδή σε έναν χώρο κοινόχρηστο, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική όπως σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό.

Μάλιστα, ακόμα και ένα άτομο να βρίσκεται στο σημείο, θα πρέπει να φοράει μάσκα.

Τι ισχύει για όσους τρέχουν στον δρόμο

Διευκρινήσεις, θα δώσει στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά όλα δείχνουν οτι όσοι αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους δεν θα χρειάζεται να φοράνε μάσκα.

Όσον αφορά τώρα τα γυμναστήρια δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι όσον αφορά τις μάσκες. Οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να φοράνε, αλλά το προσωπικό θα είναι υποχρεωμένο να είναι καλυμμένο.