Μαρία Σπυριδάκη: Η πανέμορφη Κρητικιά σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Μαρία Σπυριδάκη: Η πανέμορφη Κρητικιά σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Μαρία Σπυριδάκη: Η πανέμορφη Κρητικιά σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

”Σπυριδάκη; απο Κρήτη είσαι;” “Ναι, απο Ηράκλειο και Σητεία” “Ααααα τα Χανιά, βέβαια, είναι πιο όμορφα”

Κι έτσι κάπως, δε χρειάστηκε ποτέ να συστηθώ ιδιαιτέρως, μιας και η καταγωγή μου, για την οποία “φώναζε” απροκάλυπτα το επίθετο σε -άκη έδινε την αφορμή για σχολιασμό και γνωριμία με το “καλημέρα” σας.

Το 2002, πήρα των “οματιών” μου και ένα κιασεδάκι Στειακό ξύγαλο για τον δρόμο και ανέβηκα στην Αθήνα. Αποφοίτησα απο το πανεπιστήμιο της Παντείου και το τμήμα Πολιτικών επιστημών και Ιστορίας. Έχω εξειδίκευση στο ευρωπαικό δίκαιο και την Βαλκανική Ιστορία (την τόσο μπερδεμένη και περίπλοκη, που μέχρι και σημερα σκοτωνόμαστε για την πολυπολιτισμική σαλάτα , που λέγεται Βαλκάνια.)

Ένας σταθμός της ζωής μου, υπήρξε η συμμετοχή μου και ανάδειξη στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, ως Μις Ελλάς 2004 και αυτό γιατί εν μία νυκτί με ήξεραν κι άλλοι, εκτός απο τη μάνα μου!!!

Με το modeling, δεν τα πήγαινα καλά, γιατί είμαι κάπως απείθαρχος άνθρωπος και με αφορμή ένα casting παρουσιαστών στο κανάλι 10 του Γιώργου Τράγκα, μπήκε στη ζωή μου η τηλεόραση. Ακολούθησαν, επι δεκαετίας, οι συνεργασίες με ΕΡΤ για την παρουσίαση της Eurovision Junior, ANTI Super Game και μόδα Πρωινός καφές, Channel 9 με μια καθημερινή εκπομπή και ένα κυριακάτικο σόου, ΣΚΑΙ ειδήσεις και εκπομπές και Χρώματα Ελλάδας, το μαγκαζίνο της περιφέρειας. Απο εφημερίδες, βρέθηκα για αρκετό καιρό, στον Αδέσμευτο του Ρίζου και σε δυο άλλες μικρές και εκεί ξαναγάπησα το γράψιμο.

Τα τελευταία 3 χρόνια κατοικώ μόνιμα στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και έχω αναλάβει την διεύθυνση παραγωγής εκπομπών του παγκρήτιου μουσικού καναλιού Μy tv. Στην επαρχία, εμείς πρωινό ξύπνημα λέμε αυτό μεταξύ 9.00-10.00. Οπότε ξυπνάω, νωρίς το πρωί (χαχα!) παίρνω το πρωινό μου με ταχίνι και μέλι, τελειώνω το μαγείρεμα που έχω αφήσει απο την προηγούμενη και πάω στο κανάλι μέχρι αργά. Στην επιστροφή κάνω τα ψώνια απο το super market και αφού “ξεφορτώσω” ξεκινάω γυμναστική! Κάποιες φορές γυμνάζομαι πρωί και μου αρέσει καλύτερα.

Θεωρώ εαυτόν, φύσει απαισιόδοξο άνθρωπο και θέσει αισιόδοξο. Δηλαδή, οι κατασκευαστές μου με προγραμμάτισαν να βλέπω πολύ ρεαλιστικά και να καταλαβαίνω το παγκόσμιο χάος και η φαντασία μου με πιέζει για ταξίδια σε ομορφότερους κόσμους.

Οι Ερινύες δεν έχουν θέση στη ζωή μου….μόνο με μυθολογικό ενδιαφέρον. Προσπαθώ να μην κάνω πράγματα, που θα μου τις προκαλέσουν και έτσι είμαι ήσυχη. Θέλω και εύχομαι να αλλάζω μόνο αυτόν που μπορώ…τον εαυτό μου ,ωστε να γίνεται καλύτερος. Για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν εγγυώμαι. Θα ήθελα, όμως πολύ, με ένα μαγικό ραβδί να ξαναέβαζα την ομορφιά, την ευγένια, την ανθρωπιά και τα όνειρα στη ζωή μας. Δεν θα άλλαζα με τίποτα, το χαμόγελο που έχω ,για να αντιμετωπίζω την μιζέρια και την κακία. Ακόμα κι οταν το χάνω, το σχηματίζω στα χείλη μου για να πιεστεί να “βγει”.

Σε είκοσι χρόνια πως με φαντάζομαι; Άς το αφήσουμε καλύτερα…γιατι κάποιος, από εκεί ψηλά, μπορεί να γελάει!Τουλάχιστον, να πατώ στα δυο μου πόδια!

Αν θέλεις να σου πω , τι έχω καταλάβει αυτά τα 30 χρόνια που ζώ ,είναι πως ο άνθρωπος περιστρέφεται γύρω απο την ρουτίνα, επιζητά τη συνήθεια και είναι καλά στην αδράνεια. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τα θεωρήματα της φυσικής, που πιστεύω σχεδόν απόλυτα! Ακόμα και οι πιο εναλλακτικοί και ροκ χαρακτήρες θέλουν κάποια στιγμή το “άραγμα” στη ζωή τους, γιαυτό κι ας μην το δαιμονοποιούμε.

Αυτά τα ολίγα, λοιπόν απο ‘μένα ! Αυτό το κειμενάκι, που έγραψα μετά από προτροπή της χαρισματικής Αντιγόνης πίνοντας ελαφρύ καφέ και με την κοιλίτσα μου να “κλωτσάει”, μου έφτιαξε τη διάθεση και το πρωινό μου. Θα σας αφήσω με μια όμορφη μαντινάδα, αφιερωμένη σε όσους έχουν αντάρτη-νού:

“Άχι και νά ταν μπορετό, πριν πέσω και ποθάνω, τα όσα βάνει ο μαύρος νούς σκιάς τα μισά να κάμω”

Τα φιλιά μου….

Upartment