Λιάγκας – Σκορδά ανοίγουν τα χαρτιά τους για το πρωινό

Λιάγκας – Σκορδά ανοίγουν τα χαρτιά τους για το πρωινό

Λιάγκας – Σκορδά ανοίγουν τα χαρτιά τους για το πρωινό

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησαν στην εφημερίδα ”Το Βήμα” οΓιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά μιλούν για πρώτη φορά για το νέο τους στοίχημα στην πρωινή ζώνη του Mega. Το νιόπαντρο ζευγάρι μιλάει για την απόφαση να δουλέψουν μαζί, το infotainment και τον ανταγωνισμό…

”Εγώ αυτό που θα επιθυμούσα ως αποτέλεσμα και ζητούμενο είναι όταν τελειώνει στη μία το μεσημέρι, ο κόσμος να έχει περάσει καλά, να έχει γελάσει, να έχει ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν γύρω του, να είναι χαλαρός και να αισθάνεται ότι είναι μέλος μιας νέας παρέας που καλείται να του κάνει συντροφιά.” εξηγεί ο Γιώργος Λιάγκας, που διαφωνεί με τη λογική ότι τα νούμερα χαρακτηρίζουν μία εκπομπή επιτυχημένη ή αποτυχημένη. 

”Διαφωνώ με τη λογική που λέει ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος για την κρεμάλα. Αυτά είναι για να γεμίσουν τα μεσημεριανά και κάποιες εκπομπές. Το να είσαι πρώτος και δεύτερος έχει σημασία για τα κανάλια. Εγώ είμαι δημοσιογράφος και εργαζόμενος, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.” προσθέτει.

”Ονειρεύομαι το πρωινό, αυτά που έμαθα στο Αlter και μία ζωντανή εκπομπή που ναι μεν μπορεί να προσφέρει χαλάρωση και πρακτικές συμβουλές αλλά να μην είναι εκτός τόπου και χρόνου.” σημειώνει η Φαίη Σκορδά, που είναι της άποψης ότι τα πρωινά με τις κλασικές στήλες πρέπει να σταματήσουν.

Και κάπου εδώ μπαίνουμε στο μεγάλο κεφάλαιο infotainment…

”Πραγματικό infotainment στην ελληνική τηλεόραση δεν έχουμε δει. Βλέπουμε στην αμερικανική τηλεόραση. Ακόμη και οι Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος, με τους οποίους είμαστε πολύ φίλοι, μου λένε ότι όταν άρχισαν την εκπομπή είχαν ενημέρωση. Εκείνη την ώρα όμως που έπαιζαν ενημερωτικά θέματα τα νούμερα τηλεθέασης έπεφταν. Οπότε έκαναν ένα κανονικό πρωινό το οποίο απλά το παρουσίαζαν δύο δημοσιογράφοι. Εμείς το ονειρευόμαστε σαν infotainment.” τονίζει ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη προσθέτει ότι ”το στίγμα της εκπομπής θα το δώσουν οι παρουσιαστές και η ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες.”

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό ξεκαθαρίζουν ότι η προσπάθειά τους είναι να κάνουν μία καλή εκπομπή και όχι να είναι πρώτοι. 

”Ολοι οι καλοί χωράνε. Δεν πάμε στην πρωινή ζώνη για να εκτοπίσουμε όλους τους άλλους, να ρίξουμε τον εχθρό στο ποτάμι! Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνει η Μενεγάκη ή ο Καραμέρος καταστραφήκαμε.” καταλήγει ο Γιώργος Λιάγκας.

Και τι γίνεται με τη σχέση τους; Ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι και στη μικρή οθόνη… Δεν το φοβούνται αυτό;

”Πιστεύω ότι πιο κοντά θα μας φέρει η εκπομπή παρά θα μας προκαλέσει φθορά. Μας ενώνουν ο επαγγελματισμός και η θέληση και των δύο να πάει καλά αυτό το πράγμα. Διαψεύδοντας τους πάντες, αυτή η εκπομπή πιστεύω ότι θα μας φέρει πιο κοντά.” λέει ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη δίνει και μία άλλη παράμετρο… ”Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας δούλευαν μαζί και τα μοιράζονταν όλα. Ετσι το αντιμετωπίζω. Είναι μια δουλειά όπου θα έχουμε κοινούς στόχους και κοινές αγωνίες.”

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ