Άμεση η απάντηση Μητσοτάκη στον «Ελεύθερο Τύπο» για την εμπλοκή του στην υπόθεση της μονής Τοπλού

Άμεση η απάντηση Μητσοτάκη στον «Ελεύθερο Τύπο» για την εμπλοκή του στην υπόθεση της μονής Τοπλού

Άμεση, σαφής και τεκμηριωμένη ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας, για την εμπλοκή πολιτικών στην πολύκροτη υπόθεση της Μονής Τοπλού στη Σητεία.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας, είναι κατασκευασμένο, με πηγή και εμπνευστή του, τον οικονομικό επιθεωρητή Κρήτης Μανώλη Χριστοδουλάκη. Παράλληλα σημειώνει ότι ο ίδιο μία φορά μόνο επισκέφθηκε τη μονή Τοπλού, το καλοκαίρι του 1994, ενώ τονίζει με έμφαση ότι η επένδυση που προωθείται στην περιοχή, υποστηρίχθηκε επί 20 χρόνια, από όλους τους φορείς της περιοχής καθώς και από το σύνολο των κομμάτων, με μόνη διαφοροποίηση την πρόσφατη αλλαγή στάσης από τον Αλέκο Αλαβάνο.
Η επιστολή – απάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Ε.Τ. είναι η ακόλουθη:
«Κύριε διευθυντά,
Τη μεγάλη επένδυση στα κτήματα της Μονής Τοπλού, στη Σητεία της Κρήτης, υποστήριξαν επί 20ετία όλοι οι τοπικοί παράγοντες (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το σύνολο των δήμων και των φορέων της περιοχής) όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα, μέχρις ότου πρόσφατα ο κ. Αλέξανδρος Αλαβάνος έσπασε την ομοφωνία.
Σταχυολογώ ενδεικτικά:
– Ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, με ερώτησή του στους αρμόδιους υπουργούς στη Βουλή, στις 20-1-2006, ανησυχεί όπως γράφει «για τη διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υπονομεύει τη σημαντικότατη επένδυση της βρετανικής εταιρίας για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας, στη Σητεία της Κρήτης». Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», στις 24-4-2005, δηλώνει ότι «μέσα σε λίγες εβδομάδες θα ξεμπλοκάρει τις τρεις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Σητείας». Και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιος Σουφλιάς, στις 6-11-2006, ανήγγειλε την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης που «ανοίγει το δρόμο για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στην Ελλάδα, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη».
Και όμως, η δαιμόνια διπλωματική σας συντάκτης, κ. Αγγελική Σπανού, ζηλεύοντας τη δόξα Πουαρό, αποκαλύπτει στο δημοσίευμά της στο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου» της περασμένης Κυριακής, που το συμπληρώνει με άλλο δημοσίευμα της επομένης, «Το νέο θαύμα της Μονής Τοπλού», με πρωταγωνιστή εμένα, και σπεύδει να διευκρινίσει εντός πλαισίου με έντονα τυπογραφικά στοιχεία ότι το θέμα της «Μονής Τοπλού μπορεί να εξελιχθεί σε Βατοπαίδι της Κρήτης».
Επειδή όμως το μόνο αληθές γεγονός, ότι με φίλους μου το καλοκαίρι του 1994 επισκέφθηκα τη Σητεία και το Μοναστήρι Τοπλού, προδήλως, δεν της επαρκεί για να στηρίξει την κατηγορία της, κατασκευάζει ψευδή δεδομένα και παρουσιάζει το διευθυντή της Οικονομικής Επιθεώρησης ΝΠΔΔ και ΔΕΚΟ, κ. Κωνσταντίνο Καλημεράκη, όπως και κάποιο Ελληνοαυστραλό χρηματιστή κ. Andria Kyriazi, σαν δικούς μου ανθρώπους.
Η πραγματικότητα είναι ότι και των δύο αγνοούσα και την ύπαρξη! Στον κ. Κ. Καλημεράκη τηλεφώνησα προχθές και μου είπε ότι κατάγεται από τα Χανιά, αλλά ότι δεν μ’ έχει συναντήσει ποτέ. Η υπηρεσιακή διαφορά που έχει με τον οικονομικό επιθεωρητή Κρήτης κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκη δεν με αφορά. Με αφήνει παγερώς αδιάφορο αν ο κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης γράψει στην έκθεσή του ότι προ 15 ετών επισκέφθηκα τη Σητεία και το Μοναστήρι Τοπλού – μόνο που στην περίπτωση αυτή πρέπει να εξηγήσει γιατί το μνημονεύει.
Πρέπει να προσθέσω ότι ο κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης, που προφανώς είναι η πηγή αυτής της «φοβερής» αποκάλυψης, κάθε άλλο παρά ο άτεγκτος προστάτης της νομιμότητας και η φωνή της αλήθειας είναι. Έχει πολυτάραχη υπηρεσιακή πορεία. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με σημαδεμένα χαρτονομίσματα και δικάσθηκε πρωτοδίκως 18 μήνες φυλακή για δωροδοκία. Απηλλάγη στο Εφετείο, γιατί όπως άκουσα τα βρήκε με το μηνυτή. Έχει δικασθεί 2 φορές, κατόπιν μηνύσεων του τέως δημάρχου Ρεθύμνου κ. Δημητρίου Αρχοντάκη. Την πρώτη στις 12 Μαΐου 2004 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνης σε 6μηνη φυλάκιση για δυσφήμηση και σε 5μηνη φυλάκιση για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Η υπόθεση δεν δικάσθηκε κατ’ έφεση, γιατί εν τω μεταξύ άλλαξε η ποινική νομοθεσία. Στις 23 Οκτωβρίου 2008 δικάσθηκε εκ νέου για ψευδή καταμήνυση και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου. Η έφεση την οποία άσκησε εκκρεμεί στο Εφετείο. Ακόμα υπάρχουν στο φάκελό του αναφορές επώνυμες για σωρεία σοβαρών παραβάσεων. Είναι προφανές ότι απολαμβάνει ισχυρής υπερκομματικής προστασίας για να παραμένει ακόμα προϊστάμενος της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης. Περισσότερη προσοχή στην πληροφόρηση που σας δίδει δεν θα έβλαπτε!
Με τιμή,
Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης».